A címvédő nyerte a darts ob első fordulóját

Izgalmas versenyekkel, és nagy létszámmal kezdődött el szombaton a 2020-as darts Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság. A férfiak döntőjébe a tavalyi évet kihagyó, sokszoros magyar bajnok Székely Pál, és a 2019-es címvédő Takács Gábor került. A győzelmet végül Takács 3-1-es szettaránnyal szerezte meg. Míg a nőknél a fiatal tehetség, Laczi Viktória, a fináléban fölényes győzelemmel Erdei Nórát győzte le.

Új helyszínen kezdődött meg a darts steel egyéni magyar bajnokság első fordulója. A Budapesti Honvéd, Dózsa György úti kosárlabda csarnokában indult el a szezon, ahová rekord számban érkeztek a nevezők. A versenyre 256 férfi és 22 női nevezés futott be.

A férfiaknál a tavalyi bajnok, első kiemelt Takács Gábor (Prince of Darts), valamint a korábbi sokszoros bajnok, a 2019-es szezont nemzetközi versenyei miatt kihagyó Székely Pál (Arany Bikák DSE) jutott. A finálét Takács 3-1-re nyerte meg, 83,4-es átlagot dobott, míg Székelynek 85,44 jött össze a végére.

Az elődöntőben, a tavalyi bajnok Takács Szilveszter (Revans DSE) ellen nyert 2-1-es szettarányban, 76,31-es átlaggal. A másik ágon Székely Pál, a Tököl versenyzőjét, Jehirszki Györgyöt győzte le, szintén 2-1-re. Székelynek 74,25, Jehirszkinek 77,21 volt az átlaga. Érdekesség, hogy Takács Szilveszternek tavaly nem voltak ranglista pontjai, míg Jehirszki is csak a 34. helyen végzett a 2019-es idényben. Az első forduló 5. helyén Nagy Barnabás (Darányi DK), Sipos Patrik (Mátraterenyei DBE), Katona Bence (Sport DC) és Őri József (Smile DC) végzett. Emeljük ki Ihász Veronikát (Győri DC), aki nő létére a férfi mezőnyben indult, végül a 9. helyen ért célba.

A hölgyeknél egy ifjú hölgy, az utánpótlás válogatottunk oszlopos tagja, Laczi Viktória hódította el az első helyet, aki a tavalyi WDF-világbajnokságon, Kovács Tamara oldalán bronzérmet szerzett. Laczi az első helyen kiemelt Erdei Nóra ellen nyerte a döntőt 7-3-ra. A harmadik helyen Csombok Krisztina (Smile DC) és Fekete Nóra (DÖ-MIK DC) végzett.

Az egyéni bajnokság második fordulóját március 21-én rendezik, szintén a Honvéd kosárcsarnokában.