Aerobik: Júniustól már a teremben edzenek

A hónap elejétől kezdve minden egyesületnél és a válogatottnál is újraindultak a termi edzések az aerobikosoknál – erről Sinkó Andrea, a Magyar Torna Szövetség aerobik szakágának vezetőségi tagja tájékoztatott. Hozzátette, mindez a legszigorúbb biztonsági előírások betartásával zajlik.

A pandémia alatt a klubok nagy részében, valamint a válogatottak is online folytatták a felkészülést, így edzettségi állapotukban nem tapasztalható jelentős visszaesés, annak ellenére, hogy márciusban, pár nappal a sporttevékenységek beszüntetése előtt a versenyzők épp egy világbajnoki válogatóra, majd egy világbajnokságra készültek. A vb-t egyébként egy évvel, 2021 májusára tolták, amely kvalifikáló viadal lesz a birmingham-i Világjátékokra, amelyet a járvány miatt szintén csúsztattak egy esztendővel, és 2022-ben tartják.

A hazai versenynaptár is nagyban módosult. Ősszel két Magyar Kupa versenyre kerül sor, ezek egyike MK-döntő, a másik pedig Magyar Bajnoki finálé lesz. Ezeket a hazai szakszövetség mindenképpen megtartaná, amennyiben ezt a vírushelyzet lehetővé teszi.

Sinkó Andrea, a MATSZ aerobik szakágának vezetőségi tagja:

“Az mindenképpen örömteli, hogy a versenyzők mozgása nem esett szét, és ők maguk is figyeltek a fizikai felkészültségükre. A nyáron minimális szünetet tartunk, az edzőtáborok pedig már elkezdődtek. Félidőben lesz egy kis pihenés, a nyár második részében a válogatottra helyezzük a hangsúlyt.”