Aerobikosaink sikerei Portugáliában

Óriási siker az aerobikosok portugál Világkupáján és a Portugál Nemzetközi Openen. Itt küldöm a részleteket, ha lehetséges, hozzátok nyilvánosságra. Köszönettel: Claudia

Aerobik: Magyar aranyak és Bali Vk-sorozat győzelme Portugáliában
Fantasztikus eredményekkel zárult az aerobikosok portugál Világkupájának döntője, ahol férfi egyéniben Bali Dániel első, női egyéniben Hegyi Dóra második, a Hegyi Dóra-Bali Dániel alkotta vegyespáros hatodik, míg csoportban Bali Dániel, Hegyi Dóra, Mazács Fanni, Szőllősi Panna és Farkas Balázs aranyérmes lett. A Világkupával egyidőben zajló Portugál Nemzetközi Openen szintén kiváló eredmények születtek, összesen négy arany- és három ezüstéremmel gazdagodtak az utánpótlás aerobikosai két korosztályban.
A Világkupán Bali Dániel az egész verseny legmagasabb pontszámával (23.000 pont) megnyerte a férfi egyéni versenyt, és ezzel a Világkupa-sorozat győztese is lett, ugyanis az elmúlt két Világkupa eredményei alapján Világkupa-sorozat győztest is hirdettek – tudtuk meg Kovácsné Laurinyecz Julianna delegációvezetőtől. Hegyi Dóra női egyéniben második, míg vegyespáros versenyszámban Bali Dániellel hatodikok lettek. Csoportban a Bali Dániel, Hegyi Dóra, Mazács Fanni, Szőllősi Panna és Farkas Balázs összeállítású együttes pedig kiváló gyakorlattal az első helyen végzett.
Befejeződtek a Portugál Nemzetközi Open döntői is, ahol a 14 éves korosztályban női egyéniben Görgényi Ilona első, a magyar trió (Görgényi Ilona, Fejér Fruzsina, Fényes Gréta) második, míg a csoport (Görgényi Ilona, Fejér Fruzsina, Fényes Gréta, Szőke Csenge, Bali Bianka) szintén az első pozícióban zárt. A junioroknál a Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Ákoshegyi Dóra trió ezüst-, csoportban Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Ákoshegyi Dóra, Gellén Zsófia, Makranszki Anna szintén ezüstérmes lett. A másik junior csoport, melyet Ökrös Janka, Ötvös Panna, Magyar Anna, Hajdú Kata és Marton Nikolett alkotott, megnyerte az aranyérmet. Az aerodance csapat (Gellén Zsófia, Ökrös Janka, Ötvös Panna, Magyar Anna, Szász Nóra, Major Adél) szintén kitett magáért, és méltán került a nyakukba az aranyérem.
Kovácsné Laurinyecz Julianna, delegációvezető:
Hihetetlen eredmény, az eddigi legeredményesebb Világkupát zártuk, hiszen az utánpótlás II. korosztályba tartozó 14 évesek, illetve a junior 15-17 évesek között és a felnőttek között is elég sok szép helyezést és érmet gyűjtöttünk össze. Nagyon elégedett vagyok a magyar csapat teljesítményével, és büszke vagyok a gyerekek összetartására, szurkolással nagyban segítették a színpadi munkát. A külföldi szakemberek is nagy elismeréssel nyilatkoztak a magyar versenyzőkről.