Bóné Zoltán lett a korfball szövetség elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Korfball Szövetség, amelyen Bóné Zoltánt, a Nemzeti Versenysport Szövetség volt főtitkárát választották elnökké. A szervezet új elnökséget, valamint alelnököt is választott Jakab Péter személyében. Utóbbi korábban a pingpongdoki program menedzseléséről vált ismertté.
Az 1985 óta Világjátékok-résztvevő sportág új hazai elnöke elmondta: a szövetség eddigi vezetője, Tegzes Dániel kérte fel a tisztségre, miután a volt elnök úgy érezte, hogy a vezetőség többi tagjával – időnként erőn felül teljesítve – lerakták Magyarországon a sportág alapjait és kiépítettek egy működő rendszert.
“A következő időszak meghatározó elemei a tömegbázis szélesítése és az iskolákban való minél aktívabb megjelenés kell, hogy legyen. Ebben a nagyon szimpatikus sportban a modern sportágak minden előnye megjelenik. Lévén az egyetlen koedukált csapatsport, ahol még a testsúlybeli vagy méretbeli különbségek is eltűnnek a szabályok folytán, emellett egyszerre urbánus és szabadtéri, játszható a strandon is, családi és szabadidősportra egyaránt alkalmas, ugyanakkor egy elit versenysport is” – nyilatkozta Bóné Zoltán.
Az új elnök emlékeztetett arra, hogy a szövetség 2018-ban sikeres U21-es világbajnokság zajlott Budapesten, illetve felhívta a figyelmet, hogy most januárban a Bajnokok Európa Kupáját rendezik Budakalászon.