Bravúrbronz a lábtoll-labdázók világbajnokságán

A magyar válogatott egy bronzérmet, valamint negyedik, ötödik, hatodik helyeket szerzett a tizedik lábtoll-labda világbajnokságon, amelyet a Párizshoz közeli Eaubonne-ban rendeztek augusztus 21. és 24. között.
A lábtoll-labdát kínai és vietnámi dominancia jellemzi, de Tajvan, Hongkong és Makaó is erős egységgekkel indul a világbajnokságokon, elég nagy bravúrnak számít, ha európai nemzet dobogóra áll. A magyar csapatnak a hét versenyszámból kettő-háromban volt reális esélye érmet szerezni, de az utolsó napig várni kellett dobogós helyre, amelyet a női csapat szerzett meg.
A Becskereki Barbara, Farkas Réka, Kunics Réka, Vachal Krisztina alkotta csapat két szoros szettben (21-19, 21-17) győzte le Hongkongot a bronzmérkőzésen. A csapat a csoportmeccseken 2-0-ra győzte le Mongóliát, Makaót és Franciaországot, míg Kínától 2-0-s vereséget szenvedett. Az elődöntőben aztán Vietnám is nagy falat volt.
A férfi csapat (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Horváth Gergő, Tóth Gábor) is nagyon közel volt a bravúrhoz, a bronzmérkőzésen óriási csatát vívott az előző vb-n döntőt játszó Kínával. Végül 2-1-re (21-10, 20-22, 22-24), vitatható bírói ítéleteknek is köszönhetően kapott ki. A csapat Tajvant és Mongóliát verve csoportelsőként érkezett a negyeddöntőbe, ahol Franciaországot is simán verte. Az elődöntőben a férfiak is Vietnám ellen játszottak, de papírforma eredmény született, 2-0-ra kikaptak.
Férfi párosban a Huszár Emil, Lukács Márton egység nehéz csoportba került, Mongoliát, Finnországot és Makaót verni tudták Huszárék, Vietnám és Hongkong viszont erősebb volt náluk, így az ötödik helyért küzdhettek. Ott a németek voltak az ellenfelek, ahol háromjátszmás mérkőzésen szenvedtek vereséget.
A női páros (Becskereki Barbara, Vachal Krisztina) éremért játszhatott, de az elődöntőben és a  bronzmeccsensem volt igazi esélyük, előbbiben Vietnám, utóbbiban Hongkong nyert 2-0-ra.
A vegyes párosban (Herczeg Gábor, Vachal Kriszina) is hasonló útja volt a magyar egységnek. A csoportban szerzett második helye elődöntőt ért, de Hongkong győzelme nem forgott veszélyben, ahogy a bronzmeccsen Kínáé sem.
Női egyéniben Vachal Krisztina ötödik helyen végzett, ahogy Tóth Gábor is a férfiaknál.Vachal a csoportjában harmadik volt, így nem volt esélye a legjobb négyre. Tóth a legjobb nyolcba került csoportelsőként, de a négy közé jutásért szoros meccsen 2-1-re kikapott a német Noah Wilkétől. Utána két győzelemmel lett ötödik.
(forrás: Fehér János)