Budapest lesz 2019-ben Európa Sportfővárosa – Az NVESZ-hez tartozó sportágak több nemzetközi versenyt is rendeznek jövőre

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) is saját standdal vett részt a „Budapest Európa Sportfővárosa 2019″ elnevezésű konferencián, amelyet a Bálna Budapest rendezvényközpontban tartottak. 

Az eseményen részt vett többen között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Fürjes Balázs kormánybiztos, és  Gian Francesco Lupatelli, a Európai Fővárosok és Városok Sportszövetsége  elnöke is.

Bóné Zoltán, az NVESZ főtitkára elmondta, a konferencián megbeszéléseket folytatatott a fővárosi önkormányzati vezetőkkel. „A Nemzeti Versenysport Szövetség teljes mellszélességgel támogatja Budapest 2019-es sportfővárosi státuszát. Az NVESZ-hez tartozó sportágak, a korábbi évekhez hasonlóan, 2019-ben is számos nemzetközi versenyt szerveznek Budapesten, és a fővárossal folytatott együttműködésre építve további NVESZ-tagszövetségeket is ösztönzünk nemzetközi események Budapestre hozatalára” – összegzett Bóné Zoltán.

A konferencián Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte: Budapest büszke lehet erre a címre, hiszen ez egyértelmű elismerése annak, hogy méltó házigazdái tudunk lenni nagyszabású sporteseményeknek.

Fürjes Balázs kormánybiztos hangsúlyozta: Budapest globális sportfőváros! „A magyar főváros két éve és 2017-ben is a hetedik volt a világ fővárosai között” – mondta Fürjes Balázs, aki hozzátette: szeretnék, ha Budapest még előkelőbb pozícióban zárjon a következő években, valamint további rangos nemzetközi sportesemények házigazdája legyen.