Berta András címvédőként utazik a rádió-távirányítású vb-re

Július 29. és augusztus 11. között a franciaországi Egletons városa ad otthont az iMBRA RC rádió-távirányítású motorcsónak világbajnokságnak. Magyarország – Berta András révén – két géposztályban is világbajnoki címvédőként vesz részt a versenyen, amelyre 26 országból 242 pilóta nevezett.

Kis létszámú, de annál eltökéltebb magyar csapat utazik ki Franciaországba az idei iMBRA Endurance, Offshore és Hydro világbajnokságra. A csapat tagjai Kiss Barnabás (volt Európa-bajnok és ifjúsági világbajnok), Kiss Zsolt (korábbi vb-pontszerző) és Berta András, aki két éve Hollandiában a 3,5 és 7,5 köbcentiméteres Endurance kategóriában is diadalmaskodni tudott, így kétszeres címvédőként utazhat az idei vb-re.

“Bár minden eddiginél kisebb létszámú csapattal utazunk, ami elsősorban a távoli helyszín miatti költségeknek tudható be, főleg a felém irányuló elvárások elég nagyok. A tavalyi Eb-szervezés után személy szerint is nagyon várom, hogy milyen lesz ismét „csak” a versenyzésre koncentrálni, de emellett fontos, hogy reális célokat tűzzünk ki magunk elé, és lépésről lépésre haladjunk a versenyen” – mondta Berta András, a csapat vezetője.

“Egy világbajnoki cím – nemhogy kettő – megvédése a legtöbb esetben nehezebb, mint a megszerzése, hiszen sokan készülnek ellened, sokan próbálnak ellesni technikai megoldásokat a hajóidról, ami persze nagyon megtisztelő is egyben. Jóslatokba nyilván nem bocsátkoznék, de annyit meg tudok ígérni, hogy maximális erőbedobással készülünk és küzdünk majd mindannyian, aztán meglátjuk, hogy a kinti víz és az egyéb körülmények mennyire kedveznek nekünk” – tette hozzá Berta.

A világbajnokság július 29-én indul a Hydro és Offshore kategóriákkal, amelyekben a debreceni Kiss Zsolt képviseli hazánkat. Ezt követően augusztus 6-án a szintén debreceni Kiss Barnabással, valamint a budapesti Berta Andrással kiegészülve kezdődnek az Endurance előfutamok.

A vb híreit és eredményeit az alábbi oldalakon lehet majd követni:

IMBRA hivatalos weboldal: imbra-racing.com

IMBRA facebook oldal: facebook.com/imbraracing

VB hivatalos facebook oldal: facebook.com/france.imbra

IMBRA/FSR Hungary oldal: facebook.com/fsrhungary