Fair Play díjakra lehet pályázni

A MOB Fair Play Bizottsága a hagyományoknak megfelelően idén is pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére. A testület 2021. január 15-ig várja a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2020-es évre vonatkozó Fair Play díjakat.

Pályázni a következő kategóriákban lehet:

1. Fair Play cselekedet
2. Életmű díj
3. A Fair Play eszméjének népszerűsítése
4. Fair Play a szabadidősportban
5. A sport szolgálatában
6. Fair Play a művészetben, a tudomány területén

„A 2020-as év, sajnos, nagyon különleges volt a sportban is. Számtalan eseményt halasztottak el, vagy töröltek, ugyanakkor a sportvilág, a tavaszi teljes leállást követően, korlátozásokkal ugyan, de részben újraindult. A koronavírus által sújtott világban szerencsére számtalan olyan cselekedet történt, mely hűen tükrözte a Fair Play szellemiségét. Napjainkban különösen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, segítsük a másikat. A MOB Fair Play Bizottsága ezért idén is nyilvános Fair Play pályázatot hirdet a fenti kategóriákban, melyekre bárki javaslatot tehet. Bízunk benne, hogy idén is sokan jelzik felénk az arra érdemes kiemelkedő, a Fair Play szellemiségét, értékeit bemutató tetteket. Őszintén reméljük, hogy a közeljövőben helyre áll a világ rendje, és az élet a megszokott körülmények között mehet tovább. A jelöléseket előzetesen is köszönjük szépen! Kérjük, vigyázzanak a maguk és szeretteik egészségére!” – írta felhívásában Dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottságának elnöke.

A bizottság azt kéri, hogy a javaslatok tartalmazzák a Fair Play rövid leírását és az indoklást. A testület a beérkező jelöléseket értékeli és a legérdemesebbeket díjazásban részesíti. A díjátadó ünnepségre a tervek szerint 2021 tavaszán kerülhet sor.

A pályázati felhívás elérhető itt.