Gémesi György: egyre nagyobb a presztízse a Világjátékoknak

Gémesi György a helyszínen szurkolt a magyaroknak Wroclawban. Gödöllő polgármesterének ez volt a harmadik Világjátékok, amelyen részt vett. Korábban (az azóta már megszűnt) Nemzeti Sportszövetség elnökeként a tajvani játékokon (2009) a magyar delegáció vezetője volt, majd később a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként is kilátogatott a kolumbiai Világjátékokra (2013).

„Fantasztikus hangulata van a Világjátékoknak. Nem is volt kérdéses, hogy kiutazom-e Lengyelországba. Igaz nem tudok végig maradni, de jó volt egy-két magyar érmet itt a helyszínen megünnepelni” – mondta Gémesi György, aki hangsúlyozta: ezt a Világjátékokat akár rendezhették volna Magyarországon is, hiszen a 2017-es Világjátékokra Budapest közösen pályázott Gödöllővel.„Nem is voltunk esélytelenek, csak sajnos egy akkori belső ellentét áthúzta a számításainkat”.

Gémesi György az uszonyosúszóknak, az aerobikosoknak, a szumósoknak szurkolt a helyszínen, de a Világjátékok megnyitóján is ott volt. „Egyre nagyobb a presztízse a Világjátékoknak, és még komolyabb ázsiója lesz. Nem véletlen az, hogy itt Wroclawban a játékokat Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg. Ennek fontos üzenete van” – összegzett Gémesi György.

Oszd meg, ha tetszett!