Idén is Egerben indul a nemzetközi versenysorozat

Mi az, ami összeköti Egert, az olaszországi Lignanot, a németországi Lipcsét, az amerikai Coral Springst és a thaiföldi Phuketet? Nem a testvérvárosi kapcsolat, hanem az idei uszonyosúszó Világkupa-sorozat, amelynek ez az öt város ad majd otthont februártól szeptemberig.

Hét éve a hevesi megyeszékhely, az egri Bitskey uszoda a sportág szezonnyitó versenyének a helyszíne. Mindig nagy mezőny várható, több világklasszis uszonyos- és búvárúszóval. Ez idén – az előzetes nevezések alapján – Európa, Ázsia és Afrika, összesen 22 országból 80 egyesületet és több mint 600 résztvevőt jelent – áll a hazai szövetség közleményében.

Az idei év két nagy versenye a júliusi, belgrádi világbajnokság, majd rögön ezt követően az isztambuli junior Európa-bajnokság. Erre lesz jó felkészülés a Világkupa első négy versenye.

A nem olimpiai sportágak seregszemléjén, a Világjátékokon, hagyományosan ez az egyik legsikeresebb magyar sportág. Legutóbb Wroclawban, 2017-ben Magyarország hat aranyérméből hármat az uszonyosúszók szereztek.

Itt lesz többek között a kétszeres Világjátékok-győztes Senánszky Petra (Debreceni BK), a nagy veterán, Wroclavban szintén aranyérmes, szegedi Kanyó Dénes és a kaposvári Varga Krisztina is, aki tavaly Lengyelországban egy-egy ezüst- és bronzéremmel járult hozzá a magyar csapat sikeréhez.

Pénteken regisztráció, majd február 24-én szombaton és 25-én vasárnap délelőtt és délután is rendeznek versenyfutamokat. A pontos program megtalálható a Magyar Búvár Szakszövetség  és a nemzetközi szövetség honlapján. Ahogy az az egri világkupa magyar nyelvű promóciós videójában is elhangzik: az esemény ingyenes, az izgalmas verseny garantált.

A szombati és a vasárnapi futamok a szövetség facebook oldalán élőben is követhetők.

XIII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa

  1. február 23-25.

Eger, Bitskey Aladár Uszoda

Az idei versenyhelyszínek:

Eger, 2018. 02. 23-25.

Lignano Sabbiadoro, 2018. 03. 24-25.

Lipcse, 2018. 04. 14-15.

Coral Springs, 2018. 05. 11-13.

Phuket, 2018. 09. 20-24.

Résztvevő országok:

Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Horvátország, Csehország, Észtország, Görögország, Jordánia, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Thaiföld, Tunézia, Ukrajna, Vietnam