Ihász Veronika a darts magyar bajnok a nőknél

Az már korábban biztos volt, a hogy a férfiaknál Takács Gábor nyeri a 2019. évi magyar steel darts országos bajnokságot. A nőknél még nagy volt a harc az első helyért, Ihász Veronika végül első lett az idei ob utolsó, 8. fordulójában, ezzel a bajnoki címet is elhódította. Az utolsó fordulót a férfiaknál Kovács Patrik nyerte a döntőben 3-0-ra (szettarányban) győzte le Petrács Gábort. A férfiaknál Rucska József (Győri DC) lett összetettben a második, Petrács Gábor (Partiscum DC) a harmadik. A nőknél pedig Ihász Veronika (Győri DC), Erdei Nóra (Prince of Darts) és Ölei Annamária (Békéscsaba) lett a végső sorrend – adta hírül a Magyar Darts Szövetség. 

Az országos bajnokság utolsó fordulóját egy kiváló hangulatú sajtótájékoztató előzött meg, amelynek a fő témája a jövő hétfőn, Kolozsváron kezdődő WDF World Cup volt a fő témája. A magyar válogatott 12 játékossal vesz részt a kolozsvári vb-n. A csapat valamennyi tagja a Dorko cég által öltöztetett egyen ruhában vett részt az eseményen, amelyen Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke beszélt arról, hogy az új vezetés célja, hogy minden világeseményen ott lehessen a magyar válogatott. Az új szponzori szerződéseknek köszönhetően ennek nem lesz akadálya. Az elnök azt is elmondta, hogy az idei év legnagyobb hazai rendezésű eseményéhez is sikerült szponzori megállapodást aláírni, így a november első hétvégéjén rendezendő torna a Dreher-Hungarian Open Weekend nevet fogja majd viselni.

Némi csúszással, de elkezdődött az utolsó forduló is. A férfiaknál, a tábladöntők előtt is történ meglepetés. Az 5. kiemelt Major Nándor még odáig sem jutott el, de volt más búcsúzó is rögtön az elején. Aztán a legjobb között senki sem hibázott, de a negyeddöntőben Rucska József elvérzett, a második kiemelt győri a Smile DC játékosától, Prés Nándor ellen kapott ki. Aztán az elődöntőben Takács Gábor is elvérzett, Kovács Patrik győzte le 2-1 arányban. A másik ágon Petrács Gábor jutott be, végül Kovács egy első szoros szett után két simában nyert. Magas színvonalú meccs volt. Hiszen Koávcs 75,8, Petrács 73,6-os átlagon zárt. Patriknak 39,1%-os volt a kiszállózása, négy (összesen hat volt a meccsen) 180-asa volt, és egyszer 142-ről szállt ki bravúrosan.

A nőknél tíz induló volt az utolsó körben. Ihász Veronika összesen hat leget veszített a győzelem felé vezető úton: Németh Éva (6-1), Laczi Viktória (6-2), Erdei Nóra (6-1), Csombok Tina (7-2). A döntőben vesztes Csombok jó hajrával az ötödik helyre jött fel végül. Ihász hat versenyen indult idén, abból ötöt megnyert, minden körülmények között megérdemelten lett magyar bajnok. A női döntőben Ihász 68,6-os átlagot ért el, Csomboké 59,5 volt. A bajnok 26,9-es kiszállóátlaggal zárt.

Steel Darts Országos Bajnokság, 8. (utolsó forduló)

Férfiak. Negyeddöntők (3 szettre): Takács Gábor (Prince of Darts)-Berta István (Békéscsaba) 2-1, Őri József (Smile DC)-Kovács Patrik (Sport DC) 0-2, Petrács Gábor (Partiscum DC)-Németh Szabolcs (Partiscum DC) 2-0, Pérs Nándor (Smile DC)-Rucska József (Győri DC) 2-1. Elődöntők (3 szettre) Takács-Kovács 1-2, Petrács-Prés 2-1. Döntő: Kovács-Petrács 3-0 (3-2, .

A bajnokság végeredménye: 1. Takács Gábor 408 pont, 2. Rucska József 376, 3. Petrács Gábor 336, 4. Kovács Patrik 304, 5. Németh Szabolcs 232, 6. Major Nándor (Kaposvár) 220.

Nők. Negyeddöntő: Erdei Nóra (Prince of Darts)-Fekete Nóra (Dö-Mik) 6-2, Ihász Veronika-Laczi Viktória (Sport DC) 6-2, Kovács Tamara (Szolnoki Baglyok)-Csombok Tina (Smile DC) 3-6, Vaskó Angéla (Aramis DC)-Ölei Annamária (Békéscsaba) 0-6. Elődöntő: Erdei-Ihász 1-6, Csombok-Ölei 6-2. Döntő: Ihász-Csombok 7-2.

A bajnokság végeredménye: 1. Ihász Veronika 218 pont, 2. Erdei Nóra 182, 3. Ölei Annamária 168, 4. Fekete Nóra 152, 5. Csombok Tina 134, 6. Tihanyi Nikolett (Prince of Darts) 130.