Jitsu Ünnep 2020

Második alkalommal rendezték meg a Jitsu Ünnepe nevű rendezvényt, amelynek Budapesten, a Honvéd edzőterme adott otthont. A sportág népszerűségét mutatja, hogy idén az ország minden területéről több mint 200-an jelentek meg a meghirdetett szemináriumra – tudtuk meg a Magyar Ju Jitsu Szövetségtől.

2020-ban először különdíjak átadására is sor került. A 2019-es év eredményei alapján utánpótlás korcsoportokban Tóth Alexa és Takács Gergő Boldizsár lettek az év sportolói. Tóth Alexa kiemelkedő évet zárt, hiszen tavaly megszerezte az első világbajnoki aranyérmét az U16-os korosztályban.

 

A felnőttek között Váradi Erzsébet és Szekeres Ákos Zoltán vehették át az elismeréseket.

Az év edzője Lakatos Sándor lett, akinek 3 általa felkészített versenyzője is dobogóra állhatott az U18-U21-es Európa-bajnokságon.

Az év egyesülete a Miskolci Ju-Jitsu Egyesület lett, mely kiemelkedő 166 érmet gyűjtött össze a különböző versenyeken.

Idén egymással párhuzamosan, 4 tatamin folytak az edzések, különböző iskolákból érkező mesterek vezetésével. A legfiatalabbaknak külön foglalkozásokat is szervezetek.

Szombaton egy felemelő pillanatnak is tanú lehettek azok akik részt vettek a 2020-as Jitsu Ünnepén. Tóth Alexa világbajnokunk nehéz lépésre szánta el magát, de fejlődése és álmai elérése érdekében 2020-tól új színekben fog versenyezni. Alexa szülei már egy ideje heti rendszerességgel hozzák fel Budapestre lányukat Zalaegerszegről, ami mutatja a fiatal bajnok elszántságát és a mögötte állók fantasztikus szeretetét és önfeláldozását!

Ennek okán egy szimbolikus kis ceremóniára is sort került. Sós György nevelőedző lekötötte Alexa zöldövét és az új edző, Száz Richárd felkötötte a fiatal magyar tehetség első felnőtt bjj kék övét. Példát mutattak tiszteletből, megbecsülésből és alázatból, azokból a hagyományos értékekből, melyek a sportág gyökereinek, Budo szellemiségét idézték meg.

A tavalyi évhez hasonlóan most is voltak színvonalas bemutatók, melyek a jitsu tradicionális vonalából merítettek.

Februártól már elkezdődik a versenyszezon, aminek különös jelentősége lesz, hiszen elindul a csata jövő évi Világjátékok kvalifikációs helyeiért!