Jól sikerült konferenciát tartott az NVESZ

“Sportágfejlesztés és sportolói brandépítés lehetőségei és eszközei” címmel tartott konferenciát 2017. október 19-én  a Nemzeti Versenysport Szövetség. A megjelentek, akik megtöltötték a konferenciának helyet adó MOM Sport termét, tartalmas előadásokat hallgathattak végig. Az NVESZ-hez tartozó sportszövetségek képviselői, sportolók és más érdeklődők között több, a Világjátékokon eredményesen szerepelt versenyző – köztük a Wroclawban győztes uszonyosúszó Senánszky Petra és ju-jitsus Szűcs Kristóf – is jelen volt.

Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az ehhez hasonló konferenciákkal is segíteni próbálják a tagszervezeteket, bővíteni a látásmódot és a kiválasztott témákban átadni az ismereteket. Kijelentette: igyekeznek a jövőben is különböző kérdéseket hasznosan megtárgyalni, a témaköröket illetően pedig várják a sportszövetségek javaslatait is.

A Világjátékok tapasztalatairól és a 2021-es felkészülésről beszélt az NVESZ főtitkára. Bóné Zoltán örömmel elevenítette fel, hogy az idei Világjátékok szereplés – hat arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel – sporttörténelmi sikert jelentett, ugyanakkor megjegyezte: az elmúlt időszak arra is rávilágított, hogy a következő, az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő multisport-eseményre tervezetten és céltudatosan kell készülni, és sok területen már most meg kell kezdeni az előkészületeket.

Az OSEI általi, felkészülést támogató lehetőségeket taglalta Dr. Téglásy György, a VKESZ igazgatója. Dr. Szabó Gergely Balázs, a MACS jogásza az antidopping kérdésekkel kapcsolatos ismeretekről tartott előadást.

Az NVESZ sajtószolgálata részéről Bányász Árpád a média megjelenések lehetőségeiről beszélt, Domszky László pedig tippekkel és tanácsokkal látta el a jövendő nyilatkozókat, hogy mire figyeljenek interjú közben.

A brandépítésről tartott előadást Békési Brigitta, a FIVOSZ sport és életmód bizottságának elnöke, míg Kiss Virág fitness világbajnok a sportolói brandépítés és a közösségi média összefüggéseit osztotta meg a hallgatósággal.