Ju-Jitsu – Sikeres világbajnokság

A tavalyi évet az Egyesült Arab Emirátusok központjában, a napfényes Abu Dhabiban zárták a ju-jitsusok. Ott rendezte meg ugyanis a Ju-Jitsu International Federation (JJIF) a 2019-es Ju-Jitsu Világbajnokságot.

A Spalovszky Csaba, ju-jitsu szövetségi kapitánytól kapott infók alapján kijelenthető, hogy a magyarok sikeres világversenyt zártak.

Dudás Virág Anna (U18 -63 kg) először földharcban, majd a komplex küzdelmi számban a pontszerző 5. helyen végzett. Körmöndi Marcell (U18 -73 kg), és csapattársa, az U21 -77 kg-os kategóriában Jiu-Jitsu (Ne Waza) versenyszámban induló Juhász Máté a 9. helyen zártak.

Őket követte a korábbi U18-as világbajnok, Tóth Anett (U21 -48 kg), aki csaknem megállíthatatlannak bizonyult és megszerezte Magyarország első ezüstjét az idei világbajnokságon. A női mezőny abszolút kategóriájában induló Tereza Crisley Cordeiro de Souza (Adult +70 kg) a döntőig nem talált legyőzőre a Jiu-Jitsu (Ne Waza) számban, így megszerezte Magyarország számára a második ezüstöt.

A korábbi EB-győztes Szekeres Ákos mester volt a következő (Adult -85 kg) esélyes a világ 32 legjobb versenyzője között ezúttal a középmezőnyben, a 17. helyen zárt, akárcsak az a Lakatos Sándor, aki egy sérülés után tért vissza a 38 fős élmezőnybe. Őket követte a csapat egyik erőssége Süle Szilárd (Adult -77 kg) a földharcosok között, aki ezen a versenyen a 36 fős mezőnyt a pontszerző 5. helyen zárta. Az utolsó versenyzőnk Menyhárt Tibor (Adult +94 kg) volt, aki a komplex küzdelmi versenyszámban (Ju-Jitsu Fighting) indult és a pontszerző 7. helyen végzett, így összességében elmondható, hogy Magyarország jól teljesített a világbajnokságon, az éremtáblázat alapján a középmezőnyben végeztünk. Láthatóan az utánpótlásból feljövő versenyzőink is szép eredményeket érnek el, egyre több pontszerző hely és érem jut a magyaroknak. Bár ez a VB, ahogy korábban mondtam, a meglepetések versenye volt és nem egészen úgy alakult, ahogy terveztük, nincs miért szégyenkeznünk, jó úton haladunk.