Kész az Eb-re az aerobik válogatott

Május 24. és 26 között Azerbajdzsán fővárosa, Baku ad otthont a 11. felnőtt és junior aerobik Európa-bajnokságnak, ahol az Európa-bajnok Bali Dániel is szerepel, és az utazó keretben több Eb-érmes versenyző is helyet kapott.

A kontinensviadal helyszínére május 21-én, kedden utazott el a magyar különítmény, szerdán és csütörtökön így már az azeri fővárosban edzenek a mieink. A selejtezőket pénteken, illetve szombaton, míg a döntőket vasárnap rendezik.

Réfi Eszter, a pécsi PSN Zrt. együttesének vezetőedzőjének – aki versenybíróként vesz részt a megmérettetésen – tájékoztatása szerint a női felnőtt egyéni versenyben Szöllősi Panna és Hajdú Kata indul. A férfiaknál ugyanebben a kategóriában Bali Dániel és Lőcsei Zoltán képviseli Magyarországot. Párosban a Mazács Fanni- Bali Dániel, illetve a Száger Ivett- Ott Viktor Rómeó duókért szoríthatunk. Trióban a pécsi PSN Zrt sportolóiból összeállított Mazács Fanni, Bali Dániel, Farkas Balázs hármas versenyzik majd. A felnőtt együttesek mezőnyében a magyar gárda, az Óbudai WDSE, a PSN Zrt közös csapata, valamint az Óbudai WDSE aerodance kategóriában indul.

A junioroknál a Flex HD SE, az Óbudai WDSE, a PSN Zrt, a Forma Fitt Aerobik SE és a Flash Aerobik SE sportolói alkotják a válogatott keretet.

Réfi Eszter vezetőedző, PSN Zrt.:

“Nagyon nehéz felkészülésen vagyunk túl, rengeteg sérülés és betegség nehezítette a munkánkat. Ezzel együtt a felnőttek mezőnyében több olyan versenyzőnk is van, aki jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik, így az ő esetükben mindenképpen szeretnénk dobogós helyezéseket elérni. Összességében azonban a legfontosabb, hogy mindenki hiba nélkül mutassa be a produkcióját.”