Egy ezüst- és egy bronzérem a muaythai világbajnokságon

Spéth Norbert ezüst-, Herceg Alex Valentin pedig bronzéremmel távozott a Bangkokban rendezett muaythai világbajnokságról. Négy magyar versenyző vett részt az IFMA muaythai világbajnokságon, ami minden idők legnagyobb és legerősebb tornája volt 99 ország, több mint 600 versenyzőjével.
A magyarok legjobbja, Spéth Norbert (A/Elit kategória, 67 kg – 24 induló versenyző) egyértelmű éremesélyesként érkezett Bangkokba, és ennek megfelelően teljesített is. Az elődöntőig könnyedén jutott el, ahol az a Dimitrij Varac jött szembe, akitől Spéth az előző világbajnokság döntőjében vereséget szenvedett. Most azonban fordult a kocka és a magyar bunyós tudott diadalmaskodni, ezzel pedig bejutott a fináléba. Ott viszont a pontozók a hazai thai versenyzőt, Thanet Nitutornt látták jobbnak, így Spéth idén is ezüstéremmel térhet haza a világbajnokságról.
Herceg Alex Valentin (U23 kategória, 63,5 kg – 21 induló versenyző) egy orrtöréssel nyitott és három győzelemmel a háta mögött, már biztos érmesként várhatta az elődöntőt. Az újabb siker nem jött össze, és mint kiderült, a későbbi világbajnoktól, egy thai versenyzőtől kapott ki a magyar harcos, akinek így még szebben csilloghat a bronzérme.
A nagy reményekkel érkező Nardelotti Zoltán (A/Elit kategória, 75 kg – 32 induló versenyző) kiválóan kezdte a tornát, két mérkőzést is könnyedén nyert meg, ám a másodikon megsérült a lába, így a következő összecsapásra már nem volt esélye kiállni, és nem tudott a dobogó közelébe férkőzni.
Koczó Henrik (U23 kategória, -71 kg – 19 induló versenyző) élete első vébéjén egyből búcsúzni kényszerült, izraeli ellenfele az első két menetben jobbnak bizonyult, és a magyar versenyző jó hajrája ellenére megnyerte a párharcot.
Sportdiplomáciai siker is született Bangkokban: az IFMA világszervezet amatőr és profi tagozata egybeolvadt, aláirták az új alapszabályt és kihirdették az új végrehajtó bizottsági tagokat is, ahová beválasztották a Magyar Muaythai Szakszövetség által delegált Szabó Lászlót. Főbíróink pedig, Vojvoda György és Szöllős Imre megszerezték a WMC profi muaythai szervezet licencét. Mindemellett az a megtiszteltetés is érhette őket, hogy a Lumpenee stadionban kipróbálhatták magukat pontozóbíróként.