Két negyedik hely a lábtoll-labda-világbajnokságon

Férfi és női egyéniben is Magyarország szerezte meg a negyedik helyet a hongkongi lábtoll-labda-vb-n. 
 

A nőknél a válogatott legfiatalabb tagja, a 15 éves Vachal Krisztina játszotta az egyénit. A csoportkörben tajvani és hongkongi ellenfelét legyőzte, csak a vietnami Pham Thi To Nguyentől kapott ki. A négy közé jutásért a német Silke Weustermannt győzte három jtászmában. Az elődöntőben a kínai Li Siwennel szemben kiújuló sérülése miatt sem volt esélye. A bronzmeccsen is nehéz ellenfelet kapott, a 2007-ben vb-t nyert makaói Wong Weng Mant sem tudta megállítani. Negyedik helye azonban így is bravúros.

A férfiaknál Herczeg Gábor éremesélyesként indult, a harmadik hely tűnt neki elérhetőnek, de a hazai versenyző, Or Kwo Ho Kevin a bronzmeccsen legyőzte őt.

Herczeg a selejtezőben négy könnyű győzelmet szerzett, majd a későbbi világbajnokkal, a vietnami HO Phuoc Sanggal is játszott. Nem volt sok esélye, de a második játszmája biztató lett. A négy közé jutásért az Európa-bajnoki címvédő, német Torben Nasst verte három játszmában. Az elődöntőben a kínai Yutian Mai is nehéz ellenfélnek bizonyult.

Hongkongban még öt számban osztanak érmeket. A férfi csapatversenyben is jól áll Magyarország,  háromból két mérkőzést megnyerte. A női csapat is győzött egyetlen meccsén Tajvan ellen. (Magyar Lábtoll-Labda Szövetség)