Kovács és Csombok nyerte az utolsó előtti darts ob-fordulót

A budaörsi Premier Outletben 96 férfi és 11 női versenyző részvételével rendezték a 2019-es darts steel országos bajnokság 7., utolsó előtti fordulóját. A nőknél meglepetés született, de az élen nem történt változás.

A férfiak versenyében az első négy kiemelt – Takács Gábor, Rucska József, Petrács Gábor és Kovács Patrik – jutott az elődöntőbe. Az összetett ob-rangsort vezető Takács aztán nagy csatában, 2-1-es szettaránnyal kapott ki Kovács Patriktól.

A Sport DC tehetsége a döntőben sem állt le, egy szettet engedett az összetettben második Rucska Józsefnek. A döntő nagyszerű legeket hozott: többször öt kör alatt fejezték be a szetteket, Rucskának 12 nyilas legje is volt, végül 83,5-ös átlagon zárt, Kovács Patriknak 82,2-es átlaga lett. Összesen hét 180-as dobás volt a döntőben.

Kovács Patrik győzelmével a bajnokság negyedik helyére jött fel, ennél előrébb már nem fog végezni, hiszen egy tornagyőzelemért 80 pont járt a férfiaknál, Petrács pedig 88 ponttal előzi.

A bajnoki címet Takács Gábor (Prince of Darts) az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerte!

A nőknél nagy meglepetésre a bajnokságban eddig vezető Erdei Nóra és a második helyen álló, idén négy ob-fordulót is megnyerő Ihász Veronika is kikapott a negyeddöntőben.

Előbbi Ölei Annamáriától, utóbbi Csombok Krisztinától szenvedett vereséget. Nem is meglepő, hogy ez a két hölgy vívta végül a finálét is. A döntőben Csombok 4-0-ra húzott el, válogatott társa, Ölei 4-3-ra zárkózott, onnan viszont csak Csombok nyert leget, és végül 7-3-ra győzött, először nyerve idén ob-fordulót.

A sikerrel Csombok Tina az összetettben a 9. helyre jött fel, a békéscsabai Ölei Annamária pedig a második helyével az összetettben megelőzte Ihászt. A bajnokságot továbbra is Erdei vezeti.

Darts steel országos bajnokság, 7. forduló:

Férfiak:

Negyeddöntő: Takács Gábor (Prince of Darts)-Szekrényes Viktor (Prince of Darts) 2-0, Őri József (Smile DC)-Kovács Patrik (Sport DC) 0-2, Petrács Gábor (Partiscum DC)-Darányi Zoltán (Győri DC) 2-1, Nagy Csaba (Soul DC)-Rucska József (Győri DC) 0-2

Elődöntő: Takács Gábor-Kovács Patrik 1-2, Petrács Gábor-Rucska József 0-2

Döntő: Kovács Patrik-Rucska József 3-1 (3-2, 1-3, 3-1, 3-2)

Az összetett állása: Takács Gábor 416 pont, Rucska József 412 pont, Petrács Gábor 312 pont, Kovács Patrik 224 pont

Nők:

Negyeddöntő: Ölei Annamária (Békéscsaba)-Erdei Nóra (Prince of Darts) 6-1, Harsányi Enikő (Pestszentimre SK)-Tihanyi Nikolett (Prince of Darts) 6-5, Kovács Tamara (Szolnoki Baglyok)-Végső Adrienn (Újpalotai Kavicsos DC) 6-3, Csombok Krisztina (Smile DC)-Ihász Veronika (Győri DC) 6-5.

Elődöntők: Ölei Annamária-Harsányi Enikő 6-4, Csombok Krisztina-Kovács Tamara 6-1.

Döntő: Csombok Krisztina-Ölei Annamária 7-3.

Az összetett verseny állása: 1. Erdei Nóra 192 pont, 2. Ölei Annamária 180 pont, 3. Ihász Veronika 178 pont.