Közös golyósport verseny a szlovákokkal

III. Volo Combi páros versenyét szervezte meg a Magyar Golyósportok Szövetsége a Golyósport Edzőbázison a budapesti Városligeti fasor 35/A-ban 2018. január 20-án.

A versenyt meglátogatta az NVESZ főtitkára Bóné Zoltán, is, aki köszöntötte a verseny résztvevőit, külön köszöntve a hat magyar páros mellett induló szlovák golyósport játékosokat, akik négy párossal képviseltették magukat. A főtitkár úr kipróbálta a játékot, bemutatták neki a játék szabályait, illetve megismerkedhetett az edzőbázis sportági körülményeivel. Elismerően nyilatkozott a hazai golyósport szövetség játékosainak, vezetőinek erőfeszítéseiről, a sportág hazai versenykörülményeinek biztosításáról, kiemelve, hogy milyen remek rekreációs és koncentrációt növelő játék a golyósport.

A kiváló hangulatban zajló mérkőzéseket két ötös csoportban körmérkőzéssel játszották a párosok. Továbbjutott a csoportokon belül az 1-3. helyezett, az elsők rögtön az elődöntőbe kerültek, míg a 2-3.-ok még egy negyeddöntőt játszhattak az ugyanoda jutásért. Az elődöntőkbe végül „igazságos” elosztásban 2-2 magyar és szlovák páros került. A fordulatos és izgalmas csaták után a magyaroktól Kiss Mátyás és Dobos Gergely került a fináléba, de ott aztán a Daniel Obrocnik/Lukas Bolla szlovák páros 17-13-ra legyőzte az addig nagyszerűen szereplő hazai versenyzőket.

Ez így is nagy siker a magyar golyósportosoknak, és az már biztos, hogy 2019-ben is megrendezik ezt az immár hagyományossá váló versenyt, illetve 2018-ban több hasonló közös rendezésű golyósport verseny várható a Szlovák Golyósport Szövetséggel közösen.

A sportág hazai képviselői izgalommal várják a NOB szeptemberi kongresszusát, ahol a párizsi olimpiára felvételt nyerhet valamelyik golyósport játék.