Magyar aerobikosok a portugál Világkupán

Portugáliába utazott az utánpótlás és a felnőtt aerobik válogatott a portugál Világkupára és az azzal egyidőben megrendezésre kerülő Portugál Nemzetközi Openre, amely már kezdetét is vette.

A portugál Világkupát megelőzően a magyar aerobikosok Nyíradonyban mutatkoztak be az országos bajnokságon, a rendezvény fővédnöke Tasó László államtitkár volt. A megmérettetés hármas céllal zajlott: a Magyar Bajnoki cím megszerzése, továbbá a Világjátékokra utazó sportolók utolsó hazai versenye volt, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő utánpótlás és felnőtt válogatott bő keretének a meghatározása volt a tét.

Az OB után most egy újabb viadalon vesznek részt a magyar aerobikosok, ugyanis  Portugáliába utazott az utánpótlás és a felnőtt válogatott majdnem teljes Eb-re készülő része – tudtuk meg Kovácsné Laurinyecz Julianna delegációvezetőtől. A Világkupán azok a versenyzők indulnak, akik a júliusi Világjátékokra is készülnek, vegyespárosban Hegyi Dóra és Bali Dániel lesz érdekelt, mindketten indulnak egyéniben és csoportban is, csoportban Mazács Fannival, Szőllősi Pannával és Farkas Balázzsal alkotnak egy csapatot.

A Portugál Nemzetközi Openen az I. korosztályban a 12-14 évesek között Görgényi Ilona, Fejér Fruzsina, Bali Bianka és Fényes Gréta versenyzik, míg a II. korosztályban a 15-17 éves junior versenyzők indulnak, többek között Hajdú Kata, Ákoshegyi Dóra, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Magyar Anna, Ökrös Janka és Ötvös Panna, akik egyéniben, trióban és csoportban is szerepelnek. A delegációvezető ezt a hét főt emelte ki a II. korosztályból, ugyanis tőlük remél kiemelkedő eredményeket, hiszen az Európa-bajnokságra is készülnek utánpótlás korosztályban.

Kovácsné Laurinyecz Julianna, delegációvezető: Most itt Portugáliában felnőtt női egyéni, férfi egyéni, páros és csoportban vagyunk érdekeltek. A portugál Világkupán azok a sportaerobik versenyzők vannak, akik készülnek a Világjátékokra, vegyespárosban Hegyi Dóra és Bali Dániel indul, ők versenyeznek egyéniben is, de egyéni versenyszám nem lesz a Világjátékokon, itt a Világkupán van, és mindkét versenyző Világkupa-sorozat győztes is volt az elmúlt években. Csoportban is versenyeznek, kiegészülnek Mazács Fannival, Szőllősi Pannával és Farkas Balázzsal. Ez az öt fő adja nekünk a felnőtt válogatott sava-borsát, ők készülnek a Világjátékokra és a portugál Világkupán is ők szerepelnek.

(forrás: Kaszala Claudia)