Magyar győzelem a nemzetközi petanque versenyen

posted in: Általános | 0

A Centrope Cup 2018-as versenysorozatát május 5-én Magyarország indította, a helyszín immáron 2. alkalommal Szigliget Sportcentruma volt. Hét országból 45 csapat érkezett a megmérettetésre, melynek 1. és 2. helyét is magyarok vitték el.

A Közép-Európa Kupát 2005 óta rendezik meg. Hat ország (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria és hazánk) ad otthont a rangadóknak, melyre bárhonnan regisztrálhatnak a játékosok. A vándorkupa sorozatban tavaly a lengyelek győzedelmeskedtek, hazánk játékosai utoljára 2014-ben nyertek fordulót. Így a mostani torna minden tekintetben igazán kiválóan sikerült.

Szigliget megint remek helyszínnek bizonyult. A csodás környezetben jó hangulatú meccsek és vidám sportbaráti beszélgetések zajlottak. A szigligeti Balaton Sportegyesület 2016-ban alakult pétanque szakosztálya a sikeres szervezéssel és a verseny lebonyolításával még szélesebb nemzetközi körben hívta fel magára a figyelmet. Külföldről a gratulációkon kívül, egyeztetéseket kezdeményeztek velük más egyéb versenyek megrendezésére, közös játékokra is.

“Több olyan észrevételt is kaptunk, melyben a magyar petanque-ot Szigligetként jegyzik” – mesélte Havasi Rita, a BSE elnöke.

A pétanque a legközelebbi Világjátékok programjának szereplője és egyre nagyobb az esélye, hogy 2024-re Párizsban olimpiai sportággá válik a golyósportok kategóriában. Ennek támogatásaként a résztvevők közös képet készítettek: 7 ország játékosai álltak össze a 2024-es ötkarikás részvételért.

A Centrope Cup május 5-én megrendezett magyarországi fordulóját a Budapesti Petanque SE csapata nyerte: Molnár Csaba, Tóth Tamás és Kemény Gyula hármasa. Második helyen Oláh Krisztina, Hegyi András (SPC SE) és Berta Ádám (PVSK) végzett. A dobogó harmadik fokára egy lengyel csapat állhatott: Tomasz Lipczyński, Marcin Rutkowski és Andrzej Sliż.

Oszd meg, ha tetszett!