Magyar pétanque diadal Ausztriában

Május 18-19. között bonyolította le az Oszrák Pétanque Szövetség Illmitzben a Centrope Cup első idei fordulóját. A kupasorozat nyitóállomásán magyar győzelem született, és összességében is kiemelkedően szerepeltek csapataink.

A 75 induló triplett csapatból – hét ország indított csapatokat – a legjobb 32 közé nyolc magyar csapat jutott be. A legjobb 16 között is öt magyar együttes folytatta szereplését. A legjobb nyolc közé négy csapatunk is bejutott, ami kiemelkedő sikert jelent.

négy között tovább folytatódott a magyarok öröme, mert két alakulat is küzdhetett a döntőbe jutásért. Ez a Gál Károly, Kónya Dániel és Nagy László felállású triplettnek sikerült is.

A Borbényi Zsolt, Molnár Csaba és Todenberg Roland összetételű triplett a bronzéremért szállt harcba, ahol a lengyel válogatottal szemben maradt csak alul.

A döntőben a mieink nagy harcban és okos taktikával legyőzték a francia és spanyol összetételű, osztrák színekben indult ellenfelüket, ezzel Gál, Kónya és Nagy megnyerték az idei első Centrope Cup fordulót.