Megtartotta 2020-as közgyűlését az NVESZ

A koronavírus járvány miatt 2020-ban a szokásos májusi időpont helyett július 7-én került sor a Nemzeti Versenysport Szövetség éves közgyűlésére. A Lion’s Garden Hotel konferenciatermében megtartott eseményen 36 tagszervezet képviselői vettek részt.

Dr. Mészáros János NVESZ-elnök bevezetője után a tagság egyhangúan elfogadta az NVESZ elnökségének beszámolóját a 2019. évről, a könyvvizsgálói jelentést, a Felügyelő Bizottság 2019. évi beszámolóját és 2020. évi ellenőrzési munkatervét, valamint a 2019. évi egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági mellékletet.

A Nemzeti Versenysport Szövetség 2020-as költségvetésének ismertetése során Dr. Mészáros János elmondta: jól sikerült évértékelőt bonyolítottak le még februárban, a járványt követően pedig színvonalas e-sportos konferenciát rendeztek. A köztestület feladatai közül kiemelte az edzőképzés és továbbképzés támogatását. Ennek kapcsán beszámolt arról is, hogy elindult egy program, amelynek célja, hogy az NVESZ-es sportágak be tudjanak mutatkozni az iskolákban. Az elnök szavai után a megjelentek a költségvetést is egyhangúan fogadták el.

Az NVESZ Alapszabályának módosítása kapcsán Dr. Mészáros János egyebek mellett ismertette, hogy bizonyos határidőket megváltoztattak: 30-ról 15 napra csökkentették a közgyűlés összehívásának lehetőségét, az elnökség és a felügyelő bizottság összehívását pedig 15-ről 8-ra. Bevezették továbbá a rendkívüli digitális online élő közgyűlések lebonyolításának lehetőségét. Az alapszabály módosítását ugyancsak egyhangúan szavazták meg a résztvevők.

A közgyűlés utolsó pontjaként a Takarékbank részéről Molnár Zoltán igazgató együttműködési lehetőséget vázolt fel a pénzintézet és az NVESZ tagszervezetei között. A konstrukció egy előfinanszírozási hitel azon sportági szövetségek számára, amelyek az EMMI-től vissza nem térítendő támogatásban részesülnek, és arra szolgál, hogy a sportágak az állami források kézhez vételéig is megfelelő módon tudjanak gazdálkodni.

(fotók: Vörös Nándor)