Megvannak az év legjobb hazai amerikaifutball játékosai

A pályán már véget ért a rendhagyó, őszi magyar amerikaifutball-szezon, a játékosok azonban még izgulhattak, miután az előző évekhez hasonlóan, 2020-ban is megválasztották a legjobbakat. Idén viszont a felnőttnél is két rangsor volt, hiszen divíziónként – az Absolute Live Divízió I. mellett a Divízió II.-ben szereplő játékosokra is – lehetett szavazni, valamint az utánpótlás bajnokságok – U15, U17 és az U19-es korosztály – legjobbjait is megválasztották.

A díjakat idén a hatályos jogszabályok miatt csak virtuálisan adják át, de a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöksége – amennyiben lehetőség lesz rá – tavasszal egy díjátadó keretében személyesen is átadja majd a trófeákat.

Az ifjúsági korú játékosoknál a szavazatok 70-30%-os arányban kerültek számításba, vagyis az U15-ös, az U17-es és az U19-es bajnokságban szereplő csapatok vezetőedzői mellett a szurkolók voksolhattak még az adott bajnokságok jelöltjeire. A Divízió II-es bajnokságban az elődöntőig menetelő négy csapat játékosai közül került ki avégső győztes, a szavazatok pedig itt is 70-30%-os arányban oszlottak meg a vezetőedzők és a szurkolói voksok tekintetétben. Az Absolute Live Divízió I-ben viszont a legjobb kilétéről a korábbi évekhez hasonlóan ismét egy triumvirátus döntött. A vezetőedzők (40%) és a szurkolók (20%) mellett, a sajtó képviselői (40%)is kifejezhették szavazatukkal, hogyan látták az idei első osztály mezőnyét. És akkor most nézzük a szavazások végeredményét, korosztályonként!

2020 ÉV GYERMEK JÁTÉKOSA SZAVAZÁS

Jelöltek: Bicskei Cassius – Budapest Wolves, Jonescu Botond – Fehérvár Enthroners,Kocsis Manó – GFA Bulldogs, Takács Dominik – Győr Sharks

A szavazatok összesítése után a győztes:TAKÁCS DOMINIK – #11 QB, GYŐR SHARKS

„Őszintén szólva, ez igazából nem csak az én érdemem, hiszen a csapattársaimnak köszönhetek sok mindent. Én csak annyit teszek hozzá, hogy beleadok mindent, amit tudok, és ott vagyok minden edzésen. Próbálok a vezetőjük lenni, hogy ösztönözzem őket én is!”

2020 ÉV SERDÜLŐ JÁTÉKOSA SZAVAZÁS

Jelöltek:Bali Ákos – GFA Bulldogs, Homoki Balázs – Budapest Wolves, Jáhn Máté Győr Sharks, Varga Bertalan – Fehérvár Enthroners

A szavazatok összesítése után a győztes: VARGA BERTALAN – #3 QB, FEHÉRVÁR ENTHRONERS

„Nagyon jó érzés, jó látni, hogy a sok edzés, a befektetett energia meghozta az eredményét. Nagyon sokat jelent ez nekem, nagyon igyekeztem, főleg, hogy a tavalyi szezonomnak egy kulcscsont-törés gyorsan véget vetett. Persze tudom, hogy az edzőim és a csapattársaim munkája nélkül nem lehetnék most a korosztályom legjobbja. Szóval nagyon örülök, hogy ebben a szezonban bizonyíthattam, és ennek eredménye is lett.”

2020 ÉV JUNIOR JÁTÉKOSA SZAVAZÁS

Jelöltek: Gazda Gábor – Győr Sharks, Madaras Erik – GFA Cowbells, Rendessy Bálint – Fehérvár Enthroners, Tóth Levente – Budapest Wolves

A szavazatok összesítése után a győztes: MADARAS ERIK – #35 RB, GFA COWBELLS

„Az, hogy én lehettem az U19-es korosztály legjobb játékosa nekem a lehető legnagyobb öröm volt. De tudom, hogy egyedül sohase érhettem volna el ezt, hiszen, ha nincsenek az edzőim akik felkészítenek minden helyzetre és csapattársaim akik segítettek nekem. De nem lehet kihagyni a szüleimet, akik nagyon támogattak engem és segítettek ebben a szezonban. És hát ki ne örülne egy hármasajándéknak, hiszen december 24-én lesz a születésnapom, és hogy sikerült bajnoknak lennünk, meg hogy én nyertem meg a díjat a lehető legjobb ajándék és év volt számomra.”

2020 ÉV FELNŐTT JÁTÉKOSA SZAVAZÁS – DIVÍZIÓ II.

Jelöltek: Bíró Tibor – Eger Heroes, Juhász Botond – VSD Rangers, Leszkován Ádám –CFS Guardians, Misztl Benedek – Tata Mustangs

A szavazatok összesítése után a győztes: LESZKOVÁN ÁDÁM – #25 DB, CFS GUARDIANS

„Fantasztikus érzés az év játékosának lenni a 2020 évi divízió 2 kiírásban. Mára jelölés is hihetetlen volt számomra, arra pedig nem is gondoltam, hogy megnyerhetem szavazást. A többi jelölt is megérdemelten lehetett volna az év játékosa, hiszen rutinos, kiváló játékosokról van szó.Óriási elismerés a cím, hiszen ez még csak a második szezonom volt, mégis rengeteg munka áll csapatszinten mögöttünk. Innen is köszönöm edzőinknek a lelkiismeretes felkészülést, akár edzésről, akár mérkőzésről szólva, valamint csapattársaimnak, akik szintén minden alkalommal a lehető legtöbbet nyújtották a pályán. Nélkülük nekem sem sikerült volna egyedüli védőként elnyerni az edzők és szurkolók elismerését a 2020-as idényben.” 

2020 ÉV FELNŐTT JÁTÉKOSA SZAVAZÁS – ABSOLUTE LIVE DIVÍZIÓ I.

Jelöltek: Benedek László – Győr Sharks, Fenyvesi Csaba – Miskolc Steelers, Gorzás Benedek – Budapest Wolves, Trevin Kain Howard – NBA Crushers, Molnár Gábor Marcell – DEAC Gladiators

A szavazatok összesítése után a győztes: TREVIN KAIN HOWARD – #3 WR/RB/QB NBA CRUSHERS

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy én lettem az idei MVP. Köszönöm a szurkolóknak, az edzőknek és az újságíróknak, hogy rám szavaztak. Természetesen, ezt az elismerést nem kaphattam volna meg a csapattársaim nélkül és hálás vagyok az NBA Crushers vezetőségének, hogy visszatérhettem a 2020-as szezonra! Habár ez egy igen rendhagyó év volt a Covid-19 miatt, örülök, hogy végül pályára tudtunk lépni és játszhattunk. Végül szeretnék gratulálni minden egyes csapatnak a ligában, mert egy kiváló szezont hoztunk össze. Igazán remek mérkőzéseket játszottunk most is!”