Nehéz éven van túl a Pék-Nagy duó

Érettségi, egyetemi felvételi majd előbb a  „táncok” olimpiáján, a lengyelországi  Világjátékokon való részvétel, ezt követően Kínában standard kűr világbajnokság, Liberecben latin,- standard, divattánc világbajnokság, majd befejezésül decemberben Orlandóban a World Latin Dance Cup világversenye.

Mindenhol megállták a helyüket. Sikeres érettségi után sikeres felvételi a Táncművészeti Egyetemre. Mind e közben a „nem olimpiai sportágak olimpiáján” a Világjátékokon  pontszerző 7.helyezés, salsa kategóriában. A páros később a kínai Chengduban 9. helyezést csípte el az amatőr standard kűr-világbajnokságon – olvasható a páros beszámolójában.

Novemberben éppen hazaérve a csehországi Liberecből, ahol 7 versenyszámban aranyat, 2 versenyszámban ezüstöt és két versenyszámban bronzérmet szereztek, pár napon belül a világ másik végére utaztak Orlandóba, ahol immár 5. alkalommal vettek részt képviselve hazánkat a World Latin Dance Cup versenyén. Az eddigi amerikai Miami helyszín helyett az idei évtől kezdve 5 éven át Orlando ad majd teret a rangos versenynek. A fiatal magyar páros itt is kitűnően szerepelt. A tavalyi két 3. helyezés után az idén két 2. helyezést hoztak el.

Salsából a világbajnok mexikói Eduardo Javier Padilla Vizcarra készítette fel a gyerekeket, akivel év eleje óta dolgoznak együtt. A Spanyolországban élő táncos-edző 8 alkalommal járt Budapesten, míg Máté és Edit háromszor utazott Barcelonába, hogy felkészüljenek mind a nyáron megrendezett Világjátékokra, mind pedig az orlandói World Latin Dance Cupra.

Bachatából – edző híján – saját maguk állították össze a versenykűrjüket s azért voltak kicsit elkeseredve, mivel az 1. helytől, mindössze 0,3 pont választotta el őket.