Oláh Gyárfás lett a FIA Offroad Bizottságának elnöke

A Nemzetközi Autósport Szövetség, a FIA legmagasabb döntéshozó szervezete, a Közgyűlés jóváhagyta Jean Todt és a világtanács előterjesztését, amely alapján Oláh Gyárfást, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökét az FIA OffRoad Bizottság elnökének választotta.

Mint bizottsági elnök állandó résztvevője lesz a Nemzetközi Autósport Szövetség legmagasabb sportszakmai döntéshozó szervezetének, a Világtanácsnak.

“Köszönöm Jean Todt elnök úrnak, a világtanácsnak és a tagországok képviselőinek a bizalmát. Ígérem, hogy a tudásom és tapasztalataim legjavával fogom a munkámat végezni” – mondta kinevezését követően Oláh Gyárfás. – „Nemzetközi szinten a rallycross az utóbbi évek legdinamikusabban fejlődő autósport szakága, hatalmas kihívás ebbe a munkába elnökként becsatlakozni.“

Jövő évben öt világbajnoki sorozatot rendeznek az autósportban, ebből az egyik a rallycross világbajnokság (FIA WRX), amelyet Oláh Gyárfás bizottsága felügyel.

Ez a bizottság határozza meg a rallycross és autocross jövőjére vonatkozó sportszakmai irányokat, feladata továbbá az FIA Autocross Európa-bajnokság sportszakmai irányítása is, amelynek magyarországi futamát a jövő évben 13. alkalommal rendezik meg Nyirádon.

A Nemzetközi Autósport Szövetségtől ilyen meghatározó feladatra magyar szakember még nem kapott megbízást. Az MNASZ bízik abban, hogy a megtisztelő kinevezéssel a hazánkban már jelenleg is népszerű rallycross további, a szakág népszerűségét növelő világbajnoki futam rendezéséhez is közelebb kerül.

(forrás: mnasz.hu)