Ötödik helyezés a szambó világbajnokságon

Az ötödik helyen végzett Vesztergom József a Bukarestben megrendezett szambó világbajnokságon. Az orosz eredetű küzdősport világversenyein évről évre több nemzet legjobbjai indulnak el, a romániai vb-n már minden kategóriában harminc fő körüli létszámokból kerültek ki az érmesek.

A combat sambo kategória 100 kg-os mezőnyében a magyar válogatott Vesztergom József három mérkőzést vívott. Eb-ezüstérmesünknek nem sikerült a vb dobogójára is felállnia, mert a bronzéremért rendezett összecsapáson kikapott, így 2016 után az idén is az ötödik helyen zárt.

A másik magyar éremesélyes, Sirankó Ferenc a sport sambo versenyszámban a nyolc közé jutásért megsérült (egy általa indított dobás során orrtörést szenvedett), ezáltal a 100 kg-os magyar hiába állt nyerésre a találkozón, búcsút kellett intenie a folytatásnak. Versenyzőnk azonban az idén még kiharcolhatja az Európa Játékokra való kijutást, ha jól szerepel a december 14. és 16. között sorra kerülő madridi Európa-kupán.

A Magyar Sambo Országos Szakszövetség többi versenyzője számára elsősorban a tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás volt a cél. Nagy Tibor (82 kg combat sambo) fehérorosz versenyzőtől, Pintér Donald (74 kg sport sambo) és Fitos Gergő (82 kg sport sambo) pedig örmény versenyzővel szemben maradt alul és maradt végeredményben helyezetlen.