Strandkézilabda: Európa-bajnokok az U18-as magyar lányok

posted in: Általános | 0

Mauritius után Montenegróban is a csúcsra ért az U18-as leány strandkézilabda-válogatott. A korosztályos Európa-bajnokság döntőjében a hollandokat győzte le a csapat, míg a fiúk a hetedik helyen zártak.

Éremszerzés reményében utazott Montenegróba a leányválogatott az U18-as Európa-bajnokságra. S a kontinensviadal utolsó napjának úgy futott neki, hogy erre esélye is volt.

A délelőtti elődöntőben a portugálokkal küzdött meg Pinizsi Zoltán együttese. S ahogyan az utolsó csoportmérkőzéseiken, a döntőbe jutásért vívott találkozót is uralta a társaság. A lányok két sima szettben (17:13, 18:12) léptek tovább.

A fináléban a hollandok következtek. S bár szorosabban alakult a meccs, mint a korábbiak, az első szettet ezúttal is kézben tartották a mieink. Majd az eleinte gólszegény második játszmában is felülkeredtek. Noha a végére egyre olvadt az ötpontos előny, az Európa-bajnoki címet már senki sem vehette el a magyaroktól.

A tavalyi világbajnoki cím után újabb világversenyről térhetett haza aranyéremmel a társaság. Ráadásul úgy, hogy az első, spanyolok elleni vesztes meccs után szettet sem vesztett a magyar csapat, amely most már teljes erőbedobással  az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára készülhet.

A fiúknak szombaton nem sikerült a négy közé jutás, szétlövéssel kaptak ki a lengyelek ellen. Az 5-8. helyért hasonlóan alakult a mérkőzés, ezúttal az olaszok örülhettek a végén.

A hetedik helyért zajló mérkőzésre viszont alaposan összeszedte magát Penszki Gergely csapatat, és nagyot küzdve, szétlövés után győzött, így szépen búcsúzott a montenegrói tengerparttól.

U18-AS STRANDKÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, 3. NAP, MONTENEGRÓ
Fiúk:
Az 5-8. helyért: Magyarország–Olaszország 1:2 (16:22, 21:14, 4:5)
A 7. helyért: Magyarország–Portugália 2:1 (18:19, 16:14, 7:4)
A végeredmény: 1. Németország, 2. Lengyelország, 3. Spanyolország, …7. Magyarország
Leányok:
Elődöntő: Magyarország–Portugália 2:0 (17:13, 18:12)
Döntő: Magyarország–Hollandia 2:0
A végeredmény: 1. Magyarország, 2. Hollandia, 3. Németország

(forrás: nemzetisport.hu)

Oszd meg, ha tetszett!