Szlovákiával, Portugáliával és Luxemburggal egy csoportban a footgolf válogatott

Bükön rendezik szeptember 28. és október 2. között  a csapat és egyéni footgolf Eb-t. A 2017-ben nagy sikerrel debütált, harmadik csapat Európa-bajnokságnak adhat otthont Magyarország. Az első, franciaországi, majd a 2019-es angliai kontinenstorna után Európa legjobbjai magyar pályán döntenek az Eb-elsőségről. Ezen felül a sportág történetében most először hirdetnek Európa-bajnokot a hölgyek és a szeniorok (45 év felettiek) egyéni versenyében.

Vasárnap megtartották a csapatverseny várva várt sorsolását. Itt, a legutóbbi Eb-n harmadik Szlovákia, az egyre gyorsabban fejlődő Portugália és Luxemburg került a 2019-es Eb-n hatodik magyar válogatott csoportjába, a C jelű négyesbe.

A 16 nemzet négy csoportban körmérkőzések során dönt a továbbjutók kilétéről. A negyeddöntőktől egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna, amíg október 3-án délután ki nem derül az Európa-bajnok kiléte.

Különleges helyszín

Az Eb helyszíne különleges, hiszen a Bükön található Greenfield Hotel Golf & Spa először nyitja meg kapuit a labdarúgás és golf ötvözetéből született játék szerelmesei előtt.

Női és szenior Eb is

A hölgyek és a szeniorok egyéni versenyében a kontinens legjobbjainak négynapos összteljesítménye alapján alakul ki a végső sorrend. A szeptember 28-29-i edzésnapokat követően 30-án (csütörtökön) már az első versenynapon lépnek pályára a játékosok (mind a három kategóriában), a döntőket október 3-án, vasárnap rendezik.