Szombaton bajnokot avattak baseballban

A Magyar Nemzeti Baseball Bajnokság döntőjében a Red Wolves csapata fogadta otthon az Óbuda-Rascals csapatát. A múlt heti két mérkőzésen nem mutatkozott különbség a két csapat között. 1-1-es állással érkeztek a pályára.
Az első meccsen a hazaiaknál Piros Ádám kezdett a dombon, kicsit még álmosan. Az első két inningben egy Hit-by-Pitch (Goór Csaba) és egy ütés (Erős Sebestyén) valamint egy Radványi, Takács ütés után 2 pontot engedett az ellenfélnek. 2-0
A másik oldalon Tóth Márk kezdett, ahogy múlt héten is. Ő két inningig pont nélkül tartotta a farkasok ütősorát. A 3. inningben fordult a játék képe. A Reds ütősora magára talált, és inningről inningre szép lassan gyűjtögették a pontokat. Ádám pedig sikeresen tartotta a Rascals ütőit. Így a 7. inningre már 8-2-es vezetéssel fordult a hazai csapat.
A 7. játékrészben Goór Norbi(ORA) küldött egy rollingot végig a jobb vonal mellett egészen a kerítésig. Két pontot szerezve, és dobócserére kényszerítve a hazaiak csapatát. Viszont ez sem jelentett ellenszert a magukra talált Óbuda-Rascals ütők ellen. A sétákból kiengedett játékosokat ütésekkel büntették(Kiss Szabolcs tripla), és a 9 játékrészre átvették a vezetést egy nem minden napi lopással a hazai bázisra (Radványi Tamás).(8-9) A Reds játékosai, talán a növekvő nyomástól szenvedve, nem tudtak válaszolni. Az ORA behúzta az első meccset, és jókedvűen készülhettek a második mérkőzésre.
A második mérkőzés egyik csapatnak sem a tervezett szerint alakult. Először az óbudai Erős Sebestyénnek a második játékrészben, majd a Reds-nél, sérülés miatt, Erdélyinek kellett lejönnie a dombról és a pályáról a harmadik inningben. Miskolczi Máté érkezett a dombra az Óbuda-Rascals csapatánál, aki ellen nem találtak ellenszert a farkasok. Mindössze egy pontot engedett az ellenfélnek. A Reds oldalán Győri Zsolt folytatta az adogatást felemás sikerrel, így 3-3-mal fordultak a csapatok a 6. játékrészre.
A játék végén az Óbuda-Rascals csapata tudott megújulni. 3 bunttal feltöltötték a bázisokat, majd egy ütéssel aratták le a meg-meg ingó Reds védelem ellen a pontokat. A dombra érkező Carlos Rubio sem tudta felvenni a ritmust, sétákkal engedett be újabb pontokat. A Reds ütői továbbra is némák maradtak, így az Óbuda-Rascals megszerezte a hétvége második győzelmét is.
A bajnokság győztese ezzel az Óbuda-Rascals csapata lett, amelynek játékosai 3-1-es összesítéssel, határozott játékkal húzták be a döntő sorozatot.
(Fotók: Belle Örs)