A tradícióról és az innovációról tartottak konferenciát

posted in: Általános | 0

A Magyar Sporttudományi Társaság, a Nemzeti Versenysport Szövetség és a Testnevelési Egyetem közös konferenciát rendezett „Tradíció és Innováció a sportban” címmel.

A TE-n lebonyolított eseményen prof. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke nyitó gondolatai után Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség vezetője arra buzdított, hogy mindenki a maga sportágában nézzen körül, hogy nemzetközi szinten milyen innovációkat tapasztal, illetve, hogy itthon is tanuljanak egymástól a sportágak, hogy még sikeresebbek lehessenek a jövőben.

Innovációs kitörési pontokról beszélt előadásában az MSTT Sportinnovációs Szakbizottságának elnöke. Györfi János megjegyezte: ilyenkor év végén van ideje a különböző sportszervezetek évadzáró rendezvényeinek, és ezeken szerinte nemcsak arról kell beszélni, hogy mi volt ugyanolyan, mint korábban, hanem, hogy milyen előrelépéseket és újításokat hozott az esztendő.

“Közösségépítés, mint innováció a sportban” címmel tartott előadást Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség első embere. Az NVESZ alelnöke sportága egyik jellemző mondatának nevezte, hogy „csak együtt lehetünk sikeresek!” , a tradícióra pedig azt a példát hozta, hogy ugyanaz a Simi lesz a 2018 magyarországi világbajnokság kabalafigurája, mint amelyik nagy népszerűségnek örvendett a 2013-as, szintén hazai rendezésű vb-n. A tradíció és az innováció kapcsán kijelentette: a kettő együttes érvényesülése a fejlődés és a megmaradás alapja.

Az amerikai futball meghonosítása során szerzett tapasztalatokat ecsetelte Tóth László. A Magyar Amerikai Football Szövetség alapító elnöke kiemelte: egy amerikai sport alapjainak lefektetése önmagában is innováció volt. Az NVESZ elnökségi tagja szerint tisztában kell lenni azzal, hogy a csúcssportok egyben tömegszórakoztatást szolgáló termékek is. Hozzátette: ennek tudatában kellett itthon felépíteni a sportágat.

A valóság és a közösségi média dinamikusan változó viszonyáról emlékezett meg Mezei Dániel, a Testnevelési Egyetem PR és marketing osztályvezetője.

A tradícióhoz való visszatérést, mint innovációt támogató modellt méltatta Tóth Balázs világbajnoki bronzérmes magyar kendo válogatott versenyző.

Prof. Sebestény Tamás, a mainzi Johannes Gutenberg Egyetemről pedig „Organikus megoldások a maximális teljesítményért” címmel tartott előadást.

(fotó: Vörös Nándor)

Oszd meg, ha tetszett!