Új tagokkal bővült az NVESZ

posted in: Általános | 0

Megtartotta alakulását követő első közgyűlését a Nemzeti Versenysport Szövetség. A Magyar Sport Házában 2017. május 16-án lebonyolított eseményen három olimpiai sportági szövetség, illetve két sportszervezet is felvételt nyert a tagok közé.

A Dr. Mészáros János NVESZ-elnök vezette közgyűlésen a résztvevők előbb egyhangúan elfogadták az elnökség beszámolóját az első negyedéves tevékenységről, majd a 2017. évi költségvetés előterjesztését is.

Ezt követően három olimpiai, de egyes szakágaik révén a Világjátékokon is érdekelt sportági szövetség Nemzeti Versenysport Szövetséghez való csatlakozása került napirendre. A megjelentek egyöntetűen támogatták a Magyar Íjász Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Torna Szövetség felvételét.

Az újonnan bekerültekkel együtt az NVESZ-hez így már kereken ötven sportági szövetség tartozik.

Nem sportági szövetségként, de az NVESZ tevékenységéhez kapcsolódó sportszervezetként kérte a felvételét a Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége.

Esetükben Dr. Mészáros János hangsúlyozta: nem ütközik sem a sporttörvénybe, sem pedig a Nemzeti Versenysport Szövetség alapszabályába a két szervezet befogadása, ugyanakkor hasznos együttműködés lehetőségét látja például az edzőképzés és a létesítmény-fejlesztés területén.

A közgyűlésen jelenlévők ezután egyhangúan megszavazták a két szervezet speciális jogállású tagként való felvételét is az NVESZ-be.

Oszd meg, ha tetszett!