Utánpótlás vb- és Eb-sikerek ju-jitsuban

A görögországi Kréta szigetén rendezték meg a ju-jitsu sportág U18-as és U21-es korosztályának Európa-bajnokságát, valamint az U16-osok világbajnokságát. A Heraklionban tartott megmérettetésen a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetséget tíz versenyző képviselte, akik hat érmet, köztük három aranyat nyertek.

A csapattal jelen volt Száz Richárd, Lakatos Sándor, Nagy Róbert és dr. Gulyás Richárd edzők, Spalovszky Csaba válogatott szövetségi kapitány, valamint több kísérő.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Tóth Alexa U16 világbajnok
Tőrös Tamara U16 világbajnok
Üveges Attila U16 világbajnoki 2. helyezett
Győri Levente U21 Európa bajnok
Gálik Máté U18-U21 Európa-bajnoki 2. helyezett
Kecskeméti Nimród U18-U21 Európa-bajnoki 3. helyezett

Csillik Ágnes, Dudás Virág, Soltész Soma és Stanford Zsuzsanna bár érmet most nem szereztek, de remekül teljesítettek, és a siker mindegyiküknél egy hajszálon múlt. Csillik Gábor is elkísérte testvérét, de sérülése miatt sajnos nem tudott elindulni a versenyen.

Az eredmények fényében kijelenthető, hogy hazánk és a magyar sport ju-jitsu immáron felkerült a világ élvonalába: többé nem lehet megkérdőjelezni a magyar versenyzők helyét a legjobbak között. A sikerek és eredmények egyszersmind azt mutatják, hogy a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség által kijelölt irány jó, de – a vélhetően temérdek öröm mellett – még sok munka áll a sportág hazai képviselői előtt.