V4-es frizbi verseny volt Budapesten

A V4+ Ultimate Liga egy nemzetek közötti frizbi sportági versenysorozat, kettős céllal. Egyfelől magas színvonalú versenyzési lehetőséget biztosít a Lengyel, Cseh, Szlovák és Magyar felnőtt frizbi mixed klubcsapatok számára. Másfelől a Visegrádi országok sportoló fiataljai számára nyújt alkalmakat nemcsak sportági, de kulturális közösség kovácsolására.

A hagyományteremtő szándékkal 2017-ben kezdődött sorozat évente három teljes hétvégés versenyt ölel fel. Tavasszal Győrött, nyáron Balatonfüreden zajlik az alapszakasz két fordulója, melyet a januári döntő követ Budapesten!

A sorozat első évadának rájátszását a szlovák Iron horse csapata nyerte meg, január 28-án a budapesti Fáy utcai Vasas Sportpályán. Az egyetlen hazai résztvevő Hallodigaz-e? csapata a papírformának megdelelően a 7. helyen végzett. Bizakodásra ad okot, hogy a nagyon fiatal magyar csapat – mely öt nagypályás újoncot is avatott a versenyen! – hat lejátszott mérkőzéséből mindössze egyen könyvelt el súlyosnak mondható vereséget. Emellett döntetlent ért el a cseh Terrible Monkeys ellen, egy ponttal kapott ki a végül negyedik helyezett szlovák Outsiterztől, de még a végső győztes Iron horse-szal is egy látványos és hajtós 7:10 arányú végeredményt harcolt ki. Egész éves teljesítményének köszönhetően ráadásul a 2018/2019. évi szezonban már két magyar csapat vehet részt a liga kűzdelmeiben. Így a 2017. évi magyar bajnok mögött az ezüstérmes FAEE is részt vehet a 2018. március 24-25-i győri megmérettetésen!

Az esemény kiemelt jelentőségű volt. A magyar sportági szövetség főtitkárát és elnökét két díszvendég segítette az eredményhirdetés során: Sárfalvi Péter, az EMMI utánpótlásnevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára.

(forrás: v4ultimateleague.com)