30+ SPORT A 2025-ös VILÁGJÁTÉKOKON

Készült2023-05-03

30+ SPORT A 2025-ös VILÁGJÁTÉKOKON

A SAMBO harcművészeti sport visszatér a „The World Games” nagyszínpadára – ezúttal a 2025-ös Világjátékok 30 hivatalos sportágának egyikeként, amelyet 2025. augusztus 7. és 17. között rendeznek meg Csengtuban, a Kínai Népköztársaságban.

Május 3-án, a madridi éves közgyűlésen a Nemzetközi Világjátékok Szövetségének (IWGA) Végrehajtó Bizottsága nyilvánosságra hozta a 12. Világjátékok programját.

A sambo a 2022-es birminghami játékokhoz képest az egyetlen új sportág Chengtuban. Az uszonyos úszás, tornasport, karate, erőemelés, görkorcsolya sportok, kötélhúzás és a vízisí alkotják a sportágak szűk körét, amelyek az 1981-es Santa Clara-i megnyitó óta minden alkalommal megtalálhatók a Világjátékokon, ezen kívül az alábbi sportágak vesznek részt Chengtuban: légisportok, íjászat, biliárd, golyósportok, kajak-kenu, táncsport, fistball, floorball, repülőkorong, strandkézilabda, ju-jitsu, kickbox, korfball, lacrosse, életmentés, muaythai , tájékozódási futás, racquetball, softball, sportmászás, squash és wushu.

Az IWGA a közgyűlésen nem hozott döntést arról, hogy a sportágak mely szakágakkal képviseltetik magukat a játékokon alig több mint két év múlva, a program végleges összeállítását később közlik.

A rendező város, Csengtu meghívására szerepelhetnek még a programban: amerikai futball (flag football), cheerleading, sárkányhajó, duatlon és a free style görkorcsolya sport.

Forrás: theworldgames.org