A férfiaknál Kovács Patrik a 16., a nőknél Ihász Veronika a 19. a WDF-világranglistán

Készült2024-01-31

A férfiaknál Kovács Patrik a 16., a nőknél Ihász Veronika a 19. a WDF-világranglistán

2024. január 28-án zárult a Nemzetközi Darts Szövetség (WDF) égisze alatt rendezett Román Darts Fesztivál, amelyen két ezüst kategóriás WDF-ranglistaversenyt bonyolítottak le. A hatalmas érdeklődés mellett, teltház előtt zajló versenyek vasárnapi döntőjét a nők között a sportág lelkeként is emlegetett 64 éves Deta Hemdan nyerte, míg a férfiaknál mindkét kupát holland játékos vihette haza – az elsőt Jimmy van Schie, a másodikat a második kiemelt Alexander Merkx emelte a magasba. 

Kovács Patrik a vasárnapi játéknapon egészen a döntőig menetelt, ahol három, száz feletti kiszállóval a remek formában játszó Merkx tudta csak felülmúlni.

 

A női mezőnyben szombaton Tekauer Gérta, vasárnap Ihász Veronika gyűjtött be értékes ötödik helyet.

 

A fenti teljesítményekkel Kovács Patrik a világranglista 16. helyére jött fel, amely kiemelkedő eredmény magyar dartsban, míg Veronika 19. helyével szintén előkelő helyen áll.

 

A legjobb száz között Férfiaknál még Takács Gábor (42.), a hölgyeknél Tekauer Gréta (47.), Oláh-Csombok Krisztina (48.) és Végső Adrienn (73.) szerepel.

 

A hazai dartsosok 2024.02.03-án, szombaton a Nemzeti Bajnokság nyitófordulóján, majd vasárnap a Nemzeti Csapatbajnokságban folytatják a szereplést – ez utóbbira rekord számú, 122 csapat nevezett.

 

Egy héttel később hazánk is WDF-ranlgistaversenynek ad otthont. Február 9-11. között a Lakitelek Hungaricum Liget Darts Openen, két bronzkategóriás versenyen lehet majd értékes ranglistapontokat szerezni, amelyek hozzásegíthetik játékosainkat, hogy idén év végén is ott lehessenek majd a WDF Világbajnokságon, Lakeside-ban.

 

Forrás: MDSZ