A férfiaknál Szabó Márton és Galambos nyerte az evezős ergométeres ob-t

Készült2022-02-21

A férfiaknál Szabó Márton és Galambos nyerte az evezős ergométeres ob-t

A normál súlyúaknál Szabó Márton, a könnyűsúlyúak között pedig klubtársa, Galambos Péter győzött szombaton a Mosonmagyaróváron rendezett 32. evezős ergométeres országos-bajnokságon. A nőknél normál súlyban a szintén stabil válogatott Krémer Eszter bizonyult a legjobbnak, így az MTK Budapest versenyzői az ob négy fő száma közül háromban végeztek az élen, míg a női könnyűsúlyban a győri Ott Anna győzött.

A könnyűsúlyú egypárban kétszeres Európa-bajnok Galambos az MTI-nek elmondta: úgy készült, hogy győztes idejénél jobb teljesítményre lesz képes, de a minimális célját, hogy 6:20 perc alá menjen, azt így is elérte, ráadásul győznie is sikerült.

"Az egyéni rekordomtól hét másodperccel elmaradtam ugyan, de az elmúlt egy-két hétben elég hullámzóan jött a forma. Ezt leginkább a januári, háromhetes törökországi tábornak tudom be, ahol kemény alapozómunkát végeztünk. Mert az egészségem rendben, talán a kelleténél fáradtabb lehetek. Mivel direkt nem készültem az ergo ob-ra, így az adott állapotomhoz képest tehát még nem is olyan rossz ez az idő, amivel nyertem. Talán, ha éles a hajrá, akkor egy-két másodperccel még tudtam volna jobbat húzni ennél" – nyilatkozta. Hozzátette: az évnek ebben az időszakában a 6:20 perc körüli szintidő esetében azt jelenti, hogy sikerült megszereznie a kellő alapot a folytatásra, ha váratlan nem jön közbe, akkor olyan nagy baja az állóképességével már nem lehet az idényben.

Krémer Eszter elmondta: ő nyolc másodperccel maradt el egyéni legjobbjától, mert hiába érkezett haza a válogatott törökországi edzőtáborából nagyon jó formában, a közelmúltban nehezítő körülményként megfázással bajlódott, ami kihatott az ergo ob-n nyújtott teljesítményére.

"Kimaradt néhány edzésem, illetve a többin azért az intenzitás sem volt ugyanaz, mint egészségesen, ahhoz képest még nem is húztam rossz időt. Szerettem volna közelebb kerülni a rekordomhoz, esetleg meg is dönteni, ami végül bár elmaradt, mégsem keseredtem el" – hangsúlyozta. Krémer úgy érzi, a téli felkészülés jó alapot biztosított számára is a szezon vizes folytatásához.

A tavalyi ob-n az olimpiai kvalifikációs időszakra való felkészülés miatt a válogatottaknak nem volt módjuk elindulni az ergo ob-n, ezúttal viszont többségük ott volt Mosonmagyaróváron. A viadalon szokás szerint nagy közönségsikert aratott az 500 méteres VIP-futam, amelyben a sportág több korábbi klasszisa indult.

Evezős ergométeres ob, a bajnokok:

Férfiak:

Normál súly (8 induló): Szabó Márton (MTK Budapest) 5:57.70 perc

Könnyűsúly (11): Galambos Péter (MTK Budapest) 6:19.40

Nők:

Normál súly (2): Krémer Eszter (MTK Budapest) 7:02.30

Könnyűsúly (2): Ott Anna (Győri AC) 7:44.20