A hétvége kínálata - Vb-futam, selejtező, világkupa, regatta, OB

Készült2022-09-23

A hétvége kínálata - Vb-futam, selejtező, világkupa, regatta, OB

Dübörgő és látványos hétvégét ígérnek a tagszövetségeink sportágai. Érdemes szemezgetniük a kínálatból.

Muaythai rajongók figyelem! Világjátékok összefoglaló - sajtótájékoztató a Sport tv csatornán exkluzív riportokkal. Az első adásra ma kerül sor (szeptember 23., péntek) 17.45-kor a Sport1-en. Ismétlések: 2022. szeptember 24. szombat, 12.30 Sport1, 2022. szeptember 25. vasárnap, 12.15 Sport2, 2022. szeptember 26. hétfő, 2.45 Sport2, 2022. szeptember 28., szerda, 5.45 Sport1.

Magny-Cours után Barcelonában folytatja a Superbike-világbajnokság mezőnye, köztük az egyetlen magyar, Sebestyén Péter is, aki legutóbb remek formában motorozott és csak egy kisebb esés választotta el attól, hogy hatodikként zárjon. A futamokat és a Superpole-t az Aréna4 TV-n követhetik figyelemmel. A többi szakág hétvégi eseményei között a Magyar Motorsport Szövetség honlapján szemezgethetnek.

Az autósport szerelmeseinek is érdemes körülnézniük az MNASZ oldalán, mert számos szakágban kerül sor versenyekre a hétvégén. A versenynaptárt itt találják.

A sárkányhajósok pénteken az Egyetemi Regattával melegítenek a következő hétvégén esedékes Dunai Regattára. Úgy tűnik, az időjárás is kedvez az eseménynek, így mindenképpen érdemes lesz a rajongóknak kilátogatni a székesfehérvári Csónakázó-tóra, ahol 200 és 2000 méteren tekinthetnek meg látványos küzdelmeket.

Az egyik legrangosabb világkupán állnak asztalhoz a hétvégén a magyar szkander-válogatott tagjai. A Judgement Day elnevezésű viadalnak ezúttal Répcelak ad otthont szombaton. A magyarok elsöprő sikerét hozta a tavalyi vk Győrben, ahol a nemzeti csapat aranyérmes lett.

Szombaton és vasárnap a teqballosok látványos, szórakoztató összecsapásokat ígérnek a BOK-csarnokban. A világbajnoki selejtező első fordulójában a magyar TOP-játékosok a vb-részvételért küzdenek. A második fordulóra október 8-9. között kerül sor.

A grapplingosok is egymásnak feszülnek a Magyar Bajnokság döntőjében. A junior, felnőtt és veterán versenyzők Pestszentlőrincen, szombaton (24-én), küzdenek az érmekért és a helyezésekért.

A footgolfosok is rangos megmérettetésre készülnek: Lakitelek ad otthon a FIFG 100 – HUN Footgolf Trophy Tour 10th round elnevezésű versenynek. Bővebb infót itt találnak.

Hagyományosan a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban rendezik meg a testépítők az országos bajnokságot, amely a közelgő világbajnokság előtt remek erőfelmérés a magyar versenyzőknek. Az eseményre vasárnap kerül sor.

A Magyar Pétanque Szövetség eseményei a hétvégén: 24-én 10 órától rendezik meg Mix Duplett felnőtt női, férfi Országos Bajnokságát. Helyszín: Tatabánya - Jubileumi Park (Dr.Kovács Béla boulodrome). A Lövő Országos Bajnokságra 25-én kerül sor, felnőtt női, férfi és junior korcsoportban. Helyszín: Vértessomló - Sportpálya. A kezdés itt is 10 óra. A Mix Duplett OB - gyermek és serdülő korosztálynak – szintén 25-én rajtol Sárváron a Várkertben 10-kor. A versenyek ingyenesen látogathatók.