A Sárkányhajó Európa-bajnokság utolsó két napján sem maradtunk érem nélkül

Készült2023-09-11

A Sárkányhajó Európa-bajnokság utolsó két napján sem maradtunk érem nélkül

A szombati nap az 500 méteres futamoké volt, vasárnap pedig vegyes 500 méteres távokon brillíroztak a magyar csapatok.

500 MÉTERES ÉREMZÁPOR

A sárkányhajók 500 méteren csaptak össze szombaton, az Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján. Női és Open kategóriáké volt a főszerep, ahol a magyar legénységek ismét remekeltek. Nagyon izgalmas futamoknak lehettek szemtanúi a nézők, ahol néhány tizedek, olykor századok jelentették a különbséget a legénységek között. A küzdelmek során összesen 10 érmet zsebeltek be a Magyar Sárkányhajó Szövetség versenyzői, amely minden idők legjobb eredménye egy 500 m-es versenynapon.

 

 

A dobogó tetején a Premier Női és a Senior A Férfi lehénységeinket ünnepelhettük, míg az ezüst csillogásának a Senior A Női és az Open, illetve Senior B Női csapatai örülhettek. Bronz éremből sem volt hiány, amit a versenyzők a Senior A Női, a Senior B Open és a Premier Open kategóriákban nyújtott teljesítményének köszönhetünk.

 

 

A nap érmes legénységei: Körös Dragon Sárkányhajó SE, Rába Sárkányhajó Club., Dunai Sárkányok Vác, Főnix Dragon, Dragon Aqua SE.

 

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG UTOLSÓ NAPJÁN IS CSILLOGTAK A MAGYAR ÉRMEK

A legénységek már kicsit fáradtabban érkeztek a vasárnapi vegyes 500 méteres futamokra az elmúlt négy versenynapot követően. A magyar legénységek megvillantották felkészültségüket és állóképességüket, ma is szépen küzdöttek, hiszen két arany egy ezüst és egy bronzéremmel zárták sportolóink az Európa-bajnokságot. Versenyzőink Senior A, B és Premier kategóriákban állhattak a dobogóra.

 

 

A nap érmes legénységei: Rába Sárkányhajó Club, Körös Dragon Sárkányhajó SE, Dunai Sárkányok Vác.

 

 

Forrás: https://www.sarkanyhajozas.hu/hirek