Aerobik: Mindkét trió finalista a Vk-n

Készült2022-03-28

Aerobik: Mindkét trió finalista a Vk-n

A Bali Dániel, Farkas Balázs, Mazács Fanni az első, a Fejér Fruzsina, Lőcsei Zoltán, Poscher Bálint alkotta hármas az ötödik helyen jutott be a fináléba az aerobikosok portugáliai Világkupáján, Ákoshegyi Dóra a tizenkettedik helyen végzett.

A portugáliai Világkupa második napján a selejtezők második felét rendezték meg. A mieink két kategóriában, a triók és a női egyéni versenyszámban voltak érdekeltek. A trióknál két egység, a Bali Dániel, Farkas Balázs, Mazács Fanni (HUN1) és a Fejér Fruzsina, Lőcsei Zoltán, Poscher Bálint (HUN2) alkotta hármasok versenyeztek. A magyarok folytatták tegnapi remek sorozatukat, és mindkét hármas bekerült a legjobbak közé. Az első egység az első helyen 20.600 ponttal lett döntős, míg kettes csapat ötödikként (19.322) jutott a legjobbak közé.

A női egyéni kategóriában Ákoshegyi Dóra indult, aki gyakorlatára 19,200 pontot kapott, amivel a tizenkettedik pozícióban fejezte be a versenyt. Ezzel Baliék számára lezárult a kvalifikáció, ugyanis férfi egyéniben és csoportban nem volt magyar induló.

A Vk vasárnap a finálékkal zárul, ahol vegyespárosban és trióban két-két egység lesz érdekelt.

Varga-Réfi Eszter, edző: "A triókkal elégedettek lehetünk, hiszen mindkét egység bekerült a fináléba, ráadásul a Bali-Mazács-Farkas trió elsőként. Ákoshegyi Dóra is szép gyakorlatot mutatott be, de ez most nem volt elég a fináléhoz. Ahogyan tegnap, úgy ma is lehetett érezni az idény eleji formát, lehet még javítani."