Dr. Mészáros János: Van mire büszkének lennünk!

Készült2023-11-14

Dr. Mészáros János: Van mire büszkének lennünk!

A magyar küzdősportok megerősödve zárták az idei őszt. Egyrészt itthon megrendezték a 26. felnőtt karate-világbajnokságot, másrészt sikeres magyar szerepléssel zárult a III. Küzdősportok Világjátéka a szaúd-arábiai Rijádban. Dr. Mészáros János szerint van mire büszkének lennünk. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) és a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) elnöke úgy látja, mozgalmas és eredményes őszt zártak a magyar küzdősportok, hiszen a két rendezvény gyakorlatilag egy időben zajlott.

Hárspataki Gábor ezüstérmes a 26. felnőtt karate-világbajnokságon

 

Kákosy Olívia para-karate világbajnok

 

A budapesti karate-világbajnokságon volt éremszerzés, az épek mezőnyében Hárspataki Gábor második lett súlycsoportjában, és szólt a himnusz a parakaratés Kákosy Olívia tiszteletére, ezenkívül öt magyar érdekeltségű bronzmérkőzést is végigszurkolhattunk. Rijádban hat arannyal, két ezüsttel és négy bronzzal zárt a magyar delegáció.

 

Simon Dániel aranyérmes para szkanderben

 

Tóth Alexa aranyérmes grappling sportágban

 

„Én fizikálisan ugyan Budapesten voltam, de lélekben a magyar csapattal is ott voltam a szaúdi fővárosban. Dicséretes, hogy a 87 éremszerző ország közül a mieink a nagyon előkelő 10. helyen végeztek az éremtáblázaton. Különösen érdekes volt a magyar-szaúdi kapcsolatok alakulása. Hiszen miközben a magyarok 9 sportágban versenyeztek Rijádban, addig Szaúd-Arábia népes küldöttséggel vett részt Budapesten, és az ottani parlament egyik magas rangú tisztségviselője volt a delegációvezetőjük.” – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

 

Kőváriné Ivánfi Brigitta a bronzérmével szkander sportágban

 

„A játékokon két olyan sportág képviselői is indultak, akik ugyan nem tagszövetségünk, de az NVESZ igyekezett minden segítséget megadni a savate-os és a pankrációs delegációnak, mert erről a  két sportágról van szó. Izgalmas és tartalmas időszak van mögöttünk. Vargáné Andrejkó Edina NVESZ-főtitkár asszonnyal napi szintű kapcsolatban voltunk, és igyekeztünk mindenhol (Szaúd-Arábiában és Budapesten is) az ideális körülményeket megteremteni a magyar sportolóknak. Úgy gondolom, hogy emlékezetes marad számunkra és sportágaink számára is 2023 októbere.” – tette hozzá Mészáros János.

 

 

Tereza Crisley Cordeiro De Souza bronzérmet szerzett Rijádban, ju-jitsu sportágban