Dudok Károly: Újabb multisport versenyen tette le a névjegyét a sportágunk

Készült2023-11-10

Dudok Károly: Újabb multisport versenyen tette le a névjegyét a sportágunk

A muaythai ismét megmutatta mire képes egy multisport eseményen. Rijádban már a versenynapok előtt hangolták a közönséget a thaiföldi harcművészek színpadi bemutatókkal és látványos küzdelmekkel. Meg is lett az eredménye: az egyik leglátogatottabb sportág volt a Küzdősportok Világjátékán.

Magyarországot itt Nardelotti Ajsa képviselte a 60 kilogrammosok között, aki végül negyedikként zárt súlycsoportjában.

 

 

Dudok Károly szerint a hazai muaythai szempontjából ez mindenképp fejlődés, hogy ott lehetett Rijádban egy másik multisport verseny, a Világjátékok után. „Jó volt látni, hogy ezúttal is nagy sikere volt a muaythai-nak. Az pedig külön öröm, hogy volt magyar versenyző. A nemzetközi szövetség, az IFMA mindig nagy hangsúlyt fektet a sportág megjelenítésére, ez Rijádban sem volt másképp.” – mondta a Magyar Muaythai Szövetség elnöke, aki a magyar meccsek tevékeny részese volt.

 

 

„Nem esett nehezemre ringsegédként ott lenni Ajsa és Nagy Balázs edző mellett. Nekem klubom, versenyzőim vannak, akiket rendszerint segítek így...” – tette hozzá a sportvezető.

 

 

A magyar muaythai-os delegációt Vojvoda György nemzetközi bíró tette teljessé, aki több meccset is vezetett a Küzdősportok Világjátékán.