Elhunyt Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke

Készült2024-05-31

Elhunyt Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke

Május 30-án, 57 éves korában Spanyolországban elhunyt Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke – adta hírül honlapján az MKSZ.

A Shihan karatés rangot viselő, köztiszteletnek örvendő mester évtizedekig tagja volt az MKSZ vezetőségének. Korábban dolgozott az MKSZ általános alelnökeként és főtitkáraként is, az utóbbi időben pedig a média és marketing területért felelős alelnök volt. A kyokushin stílus képviselőjeként számtalan nagysikerű világversenyt szervezett és rendezett, a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezetben haláláig a Branch Chief tisztséget töltötte be.

Kalmár Árpád még részt vett a múlt heti Shinkyokushin Karate Európa-bajnokságon, ahol már nem volt a legjobb egészségi állapotban. Útközben hazafelé szívproblémákkal kórházba szállították, ott hunyt el. Július 29-én lett volna 58 éves.

A korábbi kiváló sportolót és fáradhatatlan sportvezetőt az MKSZ valamennyi tagja, a teljes hazai karatés társadalom gyászolja. Halála hatalmas veszteség a magyar karaténak.

Dr. Mészáros János elnök úr, aki egyben a Magyar Karate Szakszövetség vezetője is, az NVESZ nevében osztozik a karate-család fájdalmában!

Nyugodjék békében Kalmár Árpád!

Forrás: Magyar Karate Szakszövetség