Éremeső az Európa-bajnokság első napján

Készült2023-09-07

Éremeső az Európa-bajnokság első napján

Sikeres első nappal indított a Magyar Sárkányhajó Szövetség a ravennai Európa-bajnokságon. Négy arany-, hat ezüst- és két bronzérem.

Az első versenynapon a 2000 méteres távoké volt a főszerep, ahol a magyar legénységek szoros futamok és nagy küzdelmek mellett kiemelkedő eredményeket értek el.

 

 

Négy arany-, hat ezüst- és két bronzéremet nyertek. A dobogó legmagasabb fokára Senior B Open, Premier Női, Senior A Open és Senior A Mix kategóriákban állhattak a magyarok, míg második helyezéseket a Senior A Női Standard, Senior A Open Small, Senior B Női Small, Senior A mix Standard, Senior B mix Standard és a Premier mix Standard divíziókban sikerült elérni. A dobogó harmadik fokára pedig Senior A Női és Premier Open kategóriákban állhattak fel a sportolóink.

 

 

Juniorjaink sem álltak messze az éremszerzéstől, egy orrhosszal lemaradva negyedikként végeztek. A 2000 méteres megmérettetéseket és eredményhirdetéseket a megnyitó esemény követte, ahol a bajnokság hivatalos lángjának meggyújtásával ünnepélyesen is kezdetét vette a 19. Klub Legénység Európa - bajnokság. 

A nap érmes legénységei: Dunai Sárkányok Vác, Rába Dragon Győr,  Dragon Aqua SE Székesfehérvár,  Körös Dragon Szarvas,  Főnix Budapest.

 

 

 

Forrás: https://www.sarkanyhajozas.hu/hir/eremeso-az-europa-bajnoksag-elso-napjan/2023-09-07