Felemás első napot zártak a magyar dartsosok a WDF-világbajnokságon

Készült2023-12-04

Felemás első napot zártak a magyar dartsosok a WDF-világbajnokságon

Szombaton rajtolt a WDF-világbajnokság az ikonikus helyszínen, a London agglomerációjában található Frimley Green-i Lakeside-ban. Tavaly Ihász Veronikának első magyarként jött össze a kvalifikáció, idén már öten voltak érdekeltek a megméretésen. A nyitónapon a délutáni programban Ihász két szettben győzte le az angol Jo Clementset, este azonban Kovács Patrik szoros mérkőzésen kikapott az amerikai Jim Widmayertől.

Az első találkozó nagy részében Ihász jutott el előbb kiszállóig, ám a legek végén időként megremegett a keze, így az első játszmát riválisa szorossá tudta tenni, végül 3:2-re hozta a magyar dartsos. A második szettre felszívta magát, és 3:1-re bedarálta Clementset, aki egy rövidebb intervallumot leszámítva nem mutatott igazán kiemelkedő játékot. Ihász a végeredménnyel elégedett, de a mutatott játékával még nem igazán.

 

„A mérkőzés előtt úgy éreztem, semmi sem jó, ráadásul rohanós volt minden, nem kaptam konkrét kezdési időpontot. Aztán azon is meglepődtem a meccs közben, hogy a tavalyival ellentétben ezúttal nem volt szünet a két szett között – taglalta. – Ahogy odaértünk a helyszínre, húsz perc alatt lettem ideges, pedig előtte egész nap kiegyensúlyozott voltam. Remegett kezem-lábam még akkor is, amikor úgy éreztem, egyébként már megnyugodtam.”

 

Úgy véli, a szektorhibák, a problémák a kiszállókkal ennek tudhatók be, és maradt még a játékában.

 

„Az első szett után fellélegeztem, ráadásul amikor kinéztem, az eredményjelzőn azt láttam, hiába érzem úgy, rosszul játszom, mégis előrébb vagyok. Ha erősebb a játéka, valószínűleg én is emelek még a színvonalon. A következő ellenfelem az angol Lorraine Winstanley lesz, ellene biztosan többre lesz szükség. Szerdán csapunk össze, addig még van időm gyakorolni, itt tényleg csak a dartsról szól minden, könnyebb a felkészülésre és a meccsekre koncentrálni” – fejtette ki.

 

Kovács Patriknak sok lehetősége volt kiszállóra dobni, ám hiába fogyasztotta a tömeget többször is egészen hamar, Jim Widmayer szélsőségesen ingadozó játéka sem volt elegendő ahhoz, hogy megnyerje karrierje első WDF-világbajnoki mérkőzését, így 2:3, 3:2, 1:3-ra kikapott.

 

„Az én játékom sem volt éppen kiegyensúlyozott, ennek fizettem meg az árát a végén – kijött az ellenfelem rutinja. Nem örülök annak, hogy így alakult az első világbajnoki szereplésem, de a kardomba sem dőlök. Nem tudom, hogyan lendülök tovább, de továbbra is egyértelmű: fejben kell javulnom. Készülök tovább, a következő nagyobb megméretésem a PDC Q-School lesz, meglátjuk, utána hogyan tovább” – értékelt a mérkőzés után.

 

Vasárnap Takács Gábor lép színpadra a holland Moreno Blom ellen a délutáni program negyedik mérkőzésén, Ihász Veronika pedig ugye szerdán folytatja szereplését. Jövő hét végén az ifjúsági kategóriában a fiúknál Borbély András elődöntőt, a lányoknál Turai Krisztina döntőt játszik.

 

Forrás: Magyar Darts Szövetség