Floorball: Lendületben a sportág!

Készült2022-12-06

Floorball: Lendületben a sportág!

A floorballban eredményes utánpótlás nevelés zajlik, emellett a válogatottak is jól teljesítenek. Kiss László elnökkel a jelenről és a jövőről beszélgettünk.

A jövő évet vb-selejtezőkkel kezdi a női válogatott és az U19-es fiú nemzeti csapat is.

„Jó esélyünk van arra, hogy mindkét válogatott kiharcolja a vb-részvételt" – árulta el Kiss László, a Magyar Floorball Szövetség nemrég megválasztott elnöke.

„A nők Olaszországban, a fiúk pedig Spanyolországban selejteznek. A hölgyek a közelmúltban megnyerték a Bella Italia Kupát, többek között a vb-selejtezőben csoporttárs olaszokat is legyőzve. A torna legeredményesebb játékosa Vértesi Nicole volt. Női vonalon a korosztályos csapataink is jól teljesítenek, az ifjúsági világbajnokságon, Lengyelországban csapatunk az előkelő 10. helyen végzett, Lelovics Nóra gólkirály lett, és bekerült az all star-válogatottba is. Bízom benne, hogy a sikerszéria 2023-ban is folytatódik” – mondta a sportvezető, akit a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának kérdésére kifejtette: a floorball nemzetközileg is egyre népszerűbb, már 77 tagországa van a világszövetségnek.

„Gyors, pörgős játék, amely abszolút illeszkedik a mai felgyorsult életünkbe. Aki bekerül ebbe a közösségbe, nem csupán sportolási lehetőséggel találkozik, hanem életre szóló barátságok is köttetnek. Játék közben nagy hangsúlyt kap a taktika, és ha valaki rendszeresen floorballozik, akkor biztosan nem lesznek állóképességi problémái” – sorolta a sportág előnyeit Kiss László.

Bányász Árpád