Grappling Európa-bajnokság Bakuban: Magyarország éremesővel zárta a versenyt

Készült2024-05-31

Grappling Európa-bajnokság Bakuban: Magyarország éremesővel zárta a versenyt

A Bakuban rendezett Grappling Európa-bajnokságon a magyar válogatott kiemelkedő teljesítményt nyújtott, több korosztályban és kategóriában is helytállva. Az eseményen a felnőtt NoGi és Gi, valamint az U17 és U20 korosztályok versenyei során számos érmet és helyezést szereztek sportolóink.

Első nap: Felnőtt NoGi Grappling

Az első versenynapon a felnőtt NoGi kategóriában léptek szőnyegre a magyar versenyzők. A nőknél 8-10, a férfiaknál 16-20 fő indult súlycsoportonként. Magyarországot Skáfár Bence szövetségi kapitány vezetésével kilenc sportoló képviselte. A verseny nehézségei ellenére Laky Levente bronzérmet szerzett, Veres-Kovács Ádám az 5. helyen végzett, míg Nassri Naima Nóra és Béli Kristóf hetedik helyezést értek el.

 

Második nap: Felnőtt Gi Grappling

A második napon a felnőtt Gi kategóriában folytatódtak a küzdelmek. Hét magyar versenyző lépett szőnyegre, közülük Lakatos Sándor ezüstérmet szerzett egy szoros döntő után, míg Laky Levente az ötödik helyen végzett. Farkas Ferenc hetedik lett. Az eredmények különösen értékesek voltak az erős orosz és fehérorosz mezőnyben.

 

Harmadik nap: U17 és U20 NoGi Grappling

A fiatalabb korosztályok NoGi versenyszámában nyolc magyar versenyző indult. Lukász Milán és Muzsnay Péter bronzérmet szereztek, míg Kékesi Zalán az ötödik helyen végzett. Így joggal írhatjuk, a csapat kitartó küzdelmei és felkészültsége meghozta a gyümölcsét!

 

Negyedik nap: U17 és U20 Gi Grappling

Az utolsó napon az U17 és U20 korosztály Gi versenyei zajlottak. Balogh Boldizsár szenzációs teljesítménnyel aranyérmet nyert, míg Stágel László bronzérmet szerzett. Várkondi Levente az ötödik helyen végzett. Az U20-as kategóriában Polyák Szabolcs ugyan nem jutott tovább, de értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb ő is.

 

 

Összegezve a magyar válogatott összesen egy arany-, egy ezüst-, négy bronzérmet, valamint négy ötödik és három hetedik helyezést ért el a versenyen. A magyar válogatott legközelebb az októberben Kazahsztánban megrendezésre kerülő Grappling Világbajnokságon lép majd legközelebb szőnyegre.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!