Három arany eddig a kick-box világbajnokságon

Készült2023-11-27

Három arany eddig a kick-box világbajnokságon

Az utolsó napi döntők előtt már három aranyérme van a felnőttek között a magyar válogatottnak a portugáliai Albufeirában zajló kick-box világbajnokságon. A hétfőtől szombatig tartó világversenyen rekordlétszámot jelentő 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lépett tatamira és szállt ringbe.

A vb-n a felnőttek mezőnyében pénteken öten döntőztek, és közülük hárman is megnyerték fináléjukat. A pointfighting szabályrendszerben Cselovszki Patrik (57 kg) és a korábbi világbajnok, és az idei Európa Játékokon sporttörténelmi aranyat nyert Bálint Martin (74 kg) ráadásul egyaránt technikai KO-val múlta felül venezuelai, illetve olasz ellenfelét. A light-contactban Száraz Gergő (63 kg) is diadalmaskodott olasz riválisával szemben, így megvédte világbajnoki címét.

 

Bálint Martin kékben

 

Száraz Gergő pirosban

 

Nem sikerült ugyanakkor nyerni az októberi Küzdősport Világjátékokon győztes Zajácz Bencének, valamint a két éve vb-első Szmolek Emánuelnek, akik ezúttal ezüstérmet szereztek.

A formagyakorlatosok között a nőknél a zenés formagyakorlat kategóriában korábban Halustyik Cintia is ezüstérmes lett.

A veteránoknál hat magyar aranyérem, mellette pedig három második és öt harmadik hely fűződik a mieink nevéhez. Kiemelkedik Kovács Marianna teljesítménye, aki mindhárom szakágban, ahol elindult, a dobogó tetejére állhatott fel.

A szombati zárónapon további felnőtt magyar versenyzők küzdhetnek majd az aranyéremért.

Forrás: Turák Péter/MKBSZ Sajtó