Ju-Jitsu Európa-kupa volt Szigetszentmiklóson

Készült2022-03-22

Ju-Jitsu Európa-kupa volt Szigetszentmiklóson

Sporttörténelmi pillanatnak voltak tanúi a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokba kilátogatók, ahol először került megrendezésre Ju-Jitsu Európa-kupa Magyarországon.

Az ukrajnai háborús események és a koronavírus okozta nehézségek ellenére is 10 nemzet vett részt az itthon első ízben megrendezett versenyen. Ezen szerencsétlen körülmények ellenére is színvonalas, erős nemzetközi mezőny lépett tatamira a hétvégén. A rendezési jogot 3 versenyszámban (Fighting, Jiu-Jitsu Gi és NoGi) 4 korosztályra (U16, U18, U21, 21+) kapta meg a magyar szövetség. A NoGi versenyszám megrendezése fontos lépés, hogy a földharc szakág ezen ágát is magasabb szintre emeljék európai szinten, mivel jelenleg még hivatalosan nem része ez a versenyszám az Európa- és Világbajnokságoknak.

A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség az európai szövetséggel közösen szervezete meg az eseményt utóbbi vezetésének szoros felügyelete mellett. Mind ez azért fontos a haza jitsus közösség számára, mert a magyar szervezők egyértelmű pozitív visszajelzéseket kaptak a helyszínen jelen lévő európai vezetőktől és vezető bíróktól a szervezőmunkájukra vonatkozóan.