Keresztesi Péter: Sikerült belelátni a harcművészeti élet krémjének versenyzésébe

Készült2023-11-14

Keresztesi Péter: Sikerült belelátni a harcművészeti élet krémjének versenyzésébe

Olimpia szintű eseményen, a World Combat Games-en vett részt a debreceni Spartan Kempo két kiválósága, Kiss Lili Anna és Muzsnay András – írta a közösségi oldalán Keresztesi Péter, a versenyzők edzője. A szakember a Küzdősportok Világjátékán nemzetközi bíróként képviselte hazánkat, így Kiss Lili Annát és Muzsnay Andrást Papp Valér hét danos kempo mester segítette edzőként a szaúdi küzdelmek során.

 

A helyszín a rijádi King Saudi sportkomplexum volt, ahol több harcművészeti ág 1500 versenyzője lépett pástra vagy szorítóba.

„Versenyzőink az ókori pankráció versenyszámban indultak, ami a jelenlegi amatőr mma versenyszabályzatnak felel meg. A legjobb négy közé kerülés ezúttal nem sikerült, mindketten az első menetben pontozással maradtak alul, de még így is hatalmas élményekkel tértek haza. Egy ilyen presztízzsel bíró nemzetközi részvétel mindig új utakat nyit egy harcos életében, hiszen a világ legjobbjaival megmérkőzni, ilyen versenyszervezési feltételek és minőség mellett maradandó tapasztalás.” – mondta Keresztesi.

„Összességében tehát egy hatalmas élményen vagyunk túl. Sikerült belelátni a harcművészeti élet krémjének versenyzésébe, és a professzionális versenyeztetés háttérmunkálataiba, így ezeket a tapasztalatokat összegyúrva újabb lehetőségek nyílnak meg a sportág hazai továbbfejlesztésében” – tette hozzá Keresztesi Péter.